Подмлађени састав обећава

Фудбалери Пролетера предвођени новим шефом струке амбициозним тренером Золтаном Сабоом су након десетак дана припрема одиграли и први тренинг меч против Инђије (1:1).

Игра коју су Новосађани играли у зна тно измењеном и подмлађеном саставу одиграли су добру утакмицу.

-  Задовољан сам како су момци на премијери одиграли. Доста ствари које сам од њих тражио испоштовали су, било је и ситних пропуста које ћемо покушати да исправимо , радили смо на вештачкој подлози па је и то утицало на игру са Инђијом која се приказала у лепом светлу - појашњава Сабо.

У саставу Пролетера изостали су капитен Жигић и Комазец.
- Ради се о лакшим повредама. Из превентивних разлога нисмо желели да рескирамо Са њима би била лепша прича како у одбрани тако и у нападу. Имали смо неколико пропуста. Све у свему солидна провера за ве- ћину изабраника прави стимуланс за наставак припрема. Пролетер је  у прелазном року остао без неколико кључних играча.

- Имамо неколико играча које би желели у нашим редовима. За сада још нико га нисмо довели. Тренутно са нама тренира ју двојица омладинаца Војводине Јовић и Лазаревић, имају штофа али и пуно простора за надградњу. Што се долазака ту су нам мало везане руке обзиром да су у Пролетеру већ на двојној регистрацији Каранов и Зличић, а на позајмици Десанчић. Око евентуалних појачања из редова “црвено - белих” видећемо када се Војводина врати са припрема из Турске. На Слану бару вратили смо Фимића и Петровића (Цемент) и Немеша (Тител). На пролеће ће сигурно шансу добити млади играчи, играће само они који то радом и играма буду заслужили - обећава Сабо.

Пролетер ће у наредних седам дана одиграти два меча.
-  Рдимо два пута дневно, сутра  гостујемо у Србобрану, а у суботу нам у фудбалски центар “Вујадин Бошков” долази прволигаш Бач ка један од најозбиљнијих кандидата за виши ранг. Наредне две провере даће још бољу  и праву слику наших тренутних вредности.

Сланобарци су до сада у прелазном року остали без неколико играча, отишли су: голман Лазовић, везњак  Немања Бошковић (Славија, Српско Сарајево) и Војкана  Миљковића, нападача Милана  Миросављева (Будућност, Подгорица). Стеван Лешков је прослеђен на двојну регистрацију у Оџаке, Давид Драгојевић је у Америци до средине марта. А Немања Кочовић који се налази на припремама на Кипру са суперлигашем Радом док се искусни Лазар Чордашић не појављује на тренинзима.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести