Последњу кап крви даћу за победе

Фудбалери Партизана рутински су савладали Вождовац (4:0) у једној од најбољих игара ове сезоне. Ипак, тренутак који је обележио сусрет је онај из 9. минута, када је Ђурђевић

 „маказицама“ постигао сјајан гол и довео црно-беле у вођство. Нема сумње, ова погодак ући ће у избор за најгол првенства, а сам играч своје име убациће у бележнице менаyера европских клубова.

Урош Ђурђевић игра у животној форми и може се рећи да је на новом почетку после неуспешних епизода у Витесеу и Палерму.
- Што се самог гола тиче, то за мене није ништа ново. Гладан сам погодака и увек се трудим да будем на правом месту и да их постигнем. А маказице и додатно вежбам... Управо тако се догодило против Вождовца, лепо сам се поставио, Тавамаба ме је одлично пронашао и све остало била је ствар рутине. Голман гостију био је немоћан. Значи ми све ово што ми се дешава, знао сам да нисам заборавио да играм фудбал и то показујем у Партизану. Хвала црно-белима што су ме ангажовали, последњу кап крви даћу за победе моје садашње екипе. Још смо у трци за дуплу круну и докле год има шансе, борићемо се – каже расни Партизанов голгетер.

Многи навијачи су већ убеђени да ће после оваквих игара Ђурђевић напустити Хумску.- То ми није императив, посвећен сам потпуно црно-белима и размишљам само о њима. Направио сам грешку када сам се као врло млад отиснуо у иностранство. Тек сад, овде, у Партизану стичем педигре за тако нешто. Ако клуб процени да на мени може да заради, одлазим овог лета, у супротном немам никакав притисак да морам да одем.

Ђурђевић хвали и свог саиграча у нападу – Тавамбу.- Снажан је, добар играч, јак на лопти и у дуелу. Добар је и у скок игри. Тек ће навијачи видети његов квалитет. Својим читањем игре ми много помаже да се и сам наметнем. Много смо добили с њим, а још са Леонардом на левој страни - то је права прича.

Ђурђевић се управо с Бразилцем налази на челу листе стрелаца Суперлиге.- Верујте, не такмичимо се. Многи су моје извођење пенала против Вождовца схватили као сујету, а није тако. Једноставно, проценио сам да могу да дам гол, а то је најважније – објаснио је Ђурђевић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести