Прича о неиспричаним новосадским причама

Најлакше је бити генерал после изгубљене битке и мудровати о томе шта је могло, а није, да се уради на бојном пољу. Фудбалери Војводине доживели су други узастопни пораз

на “Карађорђу”, јер је бодове из Новог Сада неочекивано, после Црвене звезде, однела и екипа Младости из Лучана. Због чега Новосађани нису личили на себе саме, још мање на екипу која пуних 15 месеци није имала милости према ривалима на својој трави, питање је на које ће одговор морати да потраже тренер Драган Ивановић и његови сарадници из стручног штаба. Није, наравно, срамота у спорту изгубити, порази су његов саставни и природни део, али под условом да се из њих изађе снажнији и паметнији. У супротном, клуб, у овом случају Војводина, улази у проблеме.

- Није трагедија то што смо изгубили од Младости, јер тај исти тим био је и јесенас у Лучанима бољи од Војводине - после преспаване (да ли?) ноћи резоновао је Драган Ивановић. - Проблем друге врсте је, међутим, однос према игри, недовољно трчање појединаца, црвени картон који је зарадио Маслаћ... Све су то коцкице које су се упорно слагале и на крају сложиле у наш неуспех.

Капитен Дејан Мелег, млади репрезентативац, није био ни бледа сенка фудбалера који је, до пре само неколико кола, стварао велике проблеме противничким одбранама. Никола Трујић је, додуше, пуно трчао, борио се, али је његов учинак, када се подвуче црта, био више него скроман. Марио Маслаћ је, после беспотребно жестоког старта над Сашом Јовановићем у 31. минуту, добио директан црвени картон и оставио саиграче и екипу у још тежој ситуацији него што је већ до тада била.

- Мелега сам у Горњем Милановцу променио и веровао сам да се мало освежио, посебно због чињенице да није ш екипом прошао зимске припреме - објаснио је тренер Воше. - Међутим, његова игра била је далеко од нивоа који сам очекивао и зато сам га на полувремену оставио у свлачионици. Слична је била ситуација и са Трујићем, којем сам дао прилику да заигра од старта, али ни његов учинак није био ни близу оног којем сам се надао. Шта тек рећи за старт Маслаћа после којег је искључен? Мораћемо да седнемо, озбиљно попричамо и лоцирамо узроке оваг пораза, али и слабе игре, као и да пронађемо решење. Оно сигурно постоји, под условом да свако од нас увиди где је грешио и шта може и треба да уради по том питању.

Ако су, а по виђеном на терену извесно је да јесу, наведени појединци били испод просека и нивоа који просто захтева чињеница да носе дрес Војводине мораће да буде и одређених консеквенци.

- То је нешто што се намеће само по себи. Не бих, међутим, о томе да се изјашњавам путем медија. Постоји свлачионица, као простор који је намењен за вођење разговора и повлачење одређених потеза тог типа и то ће уследити. Са некима ћу разговарати раније, а са некима када буду одрадили обавезе које имају.

Пуно је још дилема остало, прича које нису (јавно) испричане. Попут оне о (неприличном) понашању појединаца у свлачионици на полувремену, например. Она се, последично, директно ослања на расправу о играчком кадру Војводине, одласку Максимовића, Владимира Ковачевића и још неких момака из Новог Сада, односно о (не)довођењу појачања у зимском прелазном року, па о повреди Јованчића... Да не ређамо даље. Ипак, пред Вошом је двонедељна пауза и време које најодговорнији људи у клубу морају да искористе, угасе жеравицу која тиња и спрече да се разбукти озбиљан пожар пред последња три кола првог дела првенства, а онда и плеј-оф. Ништа драстично се у суштини није догодило, свако има право на слаб дан и навијачи Воше волели би да овакво издање новосадског суперлигаша јесте само последица тога. И да се више не понови.

Младост је победила, треба честитати њеним фудбалерима, уз једну недоумицу: због чега су се у другом полувремену повукли пред свој шеснаестерац, а имали су и вођство и играча више у пољу? Некако логично је размишљање да се предност, ако не нападима, најбоље чува поседом лопте, а гости то нису чинили. Срећом по њих - без последица.

А. Предојевић

Фото: Б. Лучић

 

Некомплетни током паузе

Првотимци Воше Дејан Мелег и Никола Антић позвани су за предстојеће две акције У-21 репрезентације Србије. Обавезе према државном тиму у селекцији до 20 година имају  Лазар Зличић и Милан Лазаревић, па ће због тога екипа радити некомплетна током паузе.

Сва четворица фудбалера у Нови Сад се враћају 29. марта.

 

У суботу против Крупе

Фудбалери Војводине у паузи одиграће тренинг утакмицу. Ривал ће им, у суботу 25. марта, бити екипа Крупе из Крупе на Врбасу (Република Српска). Овај сусрет играће се на стадиону “Карађорђе” од 17 часова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести