Рекорд се подразумева

Српски атлетичари спремају се за Еврoпско дворанско првенство чији ће домаћин предстојећег викенда бити Београд. Са четири златне медаље на недавно одржаној Балканијади

најавили су велике амбиције у Комбанк Арени, која представља посебан мотив за наше спортисте.

- И даље ми делује нестварно да ћемо се овде борити за медаље. После кошаркаша, ватерполиста, тенисера, дочекали смо и да наступимо у Београду. Сви ћемо бити тужни када се све ово заврши - рекла је Ивана Шпановић”.

Шпановићева је пре неколико дана извела најбољи скок на свету у 2017. са 6,96 метара, па је логично фаворит пред ЕП које почиње у петак. Она ће наступити прво у суботу у квалификацијама (12), док је финале у недељу (17.40).

- Навијачи и кад ме не гледају уживо очекују од мене злато, а сада ће вероватно и нешто више. Државни рекорд се, изгледа, подразумева кад наступам на великим догађајима. Циљ је одбрана европске титуле и ту стављам тачку- рекла је Шпановићева.

Шпановићева је на прошлом ЕП у дворани скочила 7,07, док јој је најбољи резултат 7,10 са егзибиције на Теразијама пре неколико месеци.

- Добила сам од тренера Обрадовића три покушаја да симулирам тренинг који смо радили протеклих неколико субота. Први пут ћу скакати из пуног залета на ЕП. Имала сам неколико грешака, а остварила сам 6,96 што је сјајно. Нисмо били изненађени даљином, јер знам колико скачем на тренинзима - очекује Ивана даљину преко седам метара на ЕП.
С. Р. 

Списак
Савезни капитен атлетске репрезентације Србије Слободан Поповић одредио је атлетичаре који ће се такмичити на предстојећем Европском атлетском првенству у дворани које се одржава у Комбанк Арени од 03.до 05. марта. На списку се налази дванаест имена атлетичара и атлетичарки који су испунили норме за наступ на ЕП. То су: Ивана Шпановић (скок у даљ), Асмир Колашинац (кугла), Амела Терзић и Горан Нава (1500 м), Тамара Салашки и Милош Раовић (400 м), Лазар Анић и Страхиња Јованчевић (скок у даљ), Михаил Дудаш (седмобој), Душан Макевић (3000 м), Милица Емини (60 м препоне) и Милана Тирнанић (60 м).
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести