Рекордних 8.000 учесника на 30. БГД маратону

Директор Београдског маратона Дејан Николић изјавио је данас да на јубиларном 30. БГД маратону оцекује рекордних 8.000 такмичара, с обзиром на то да је

до сада већ пријављено више од 5.000 из 60 земаља.Прошле године на Маратону уцецствовало је око 6.000 такмицара из 58 земаља.

"То ће бити повећање од скоро 30 одсто, што је сјајан резултат, а посебно је приметно повећано интересовање из иностранства, скоро за 50 одсто. Урадили смо пропмоцију на два највећа светска маратона у Њујорку и Чикагу, два регионална, у Атини и Ллубљани, а у наредном периоду појацаћемо активности у Кини, Јапану, Америци. Посебно је занимљива Кина, где се према последњим информацијама скоро 35 милиона људи активно нбави трчањем", рекао је Николић на конференцији за медије у Скупстини града, након што је са компанијом Меркатор продужен уговор на основу којег ће ИДЕА и у наредне три године бити ексклузивни спонзор.

Николић се осврнуо и на "проблематичну ситуацију" која је настала са Европском атлетиком због неисплаћених обавеза које има БГД маратон.
"Нисмо изгубили ни Сертификат, ни лиценцу, чланови смо Светског удружења маратона и уличних трка, у сарадњи са Европском атлетиком и Удружењем решићемо проблем, надам се ускоро. Проблем је настао јер ми имамамо ненаплаћена потраживања и није први пут да га имамо", објаснио је Николић и додао да су челни људи БГД маратона у сталном контакту са легендама које су претходних година били промотери од Боба Бимона, Хавијера Сотомајора, Карла Луиса, до Сергеја Бубке и Кевина Јанга и да се нада да ће сви доћи на јубиларни 30. маратон.

Заменик градонацелника Андреја Младеновић истакао је да је уверен како ће овогодисње издање маратона протећи у најбољем реду и да ће бити упамћен као један од највећих и најбољих.
"Маратон је манифестација од великог знацаја за град, сигурно је то најмасовнији спортски догађај у граду и један од најважнијиух. Ову годину смо прогласили годином атлетике, оцекује нас и Европско дворанско првенство за две недеље. Све иде по плану и посебно истицемо задовољство због великог броја заинтересованих из иностранства и доласка толико легенди на једно место, сто ником није пошло за руком", рекао је Младеновић.
Јубиларни 30. Београдски маратон одржаће се 22. априла.

(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести