Ана Радовић: Велика је ствар 1.000 голова у Суперлиги Србије

У протеклих 65 шампионата, колико се рукомет игра на овим просторима, само 14 рукометашица у оквиру најелитнијег такмичења успело је да достигне цифру од 1000 датих голова.
Radovic Ana

Једна од њих је капитен тренутног лидера суперлигашког каравана Србије за жене, екипе Медицинара, Ана Радовић. Дете шабачког суперлигаша, након повратка у матични клуб пре пет година из Данске, успела је да постигне фантастичних 1000 голова, што предсавља податак за дивљење и поштовање.

За почетак,  реците нам нешто о Вашој рукометној каријери?

„Каријеру сам започела у Медицинару, а затим, као млада, перспективна играчица, прешла сам у подгоричку Будућност, где сам одиграла 8 такмичарских сезона и са екипом освојила бројне трофеје. Након тога, једну сезону сам одиграла у Данској, али сам се због породичних разлога вратила у Шабац, са намером да ту завршим рукометну каријеру. Што се тиче репрезентативне каријере играла сам за репрезентативне селекције Југославије, Србије и Црне Горе”.

1000 голова у противничким мрежама лако или тешко?

„Волим рукомет и кад изађем на терен размишљам само како да моја екипа победи. У првом плану ми никад није да будем најбољи стрелац на утакмици, већ сам увек спремна да се подредим колективу. Голови долазе сами од себе,  као плод добре игре колектива, али и моје жеље да изгарам на терену и дам све од себе да моја екипа победи. Сигурно није било лако, али када имате овакав приступ свакој утакмици, од оне са најслабијим противником па до дерби мечева, дођете до оваквог успеха. Нарочито ме инспиришу квалитени противници и јаке утакмице. У томе уживам, а када уживате у ономе што радите онда то изгледа веома лако”.

Како сте се осећали у тренутку када сте на утакмици против Бекамента постигли хиљадити погодак?

„Пресрећна сам што сам имала прилику да тај, јубиларни, погодак постигнем у мом родном граду, пред својим навијачима и фамилијом. Велика је ствар остварити подвиг да будете међу 14 играчица које су у историји рукомета, на оваквим просторима, постигле 1000 голова. Уколико се само сетимо које су све играчице, ведете и репрезентативке играле на овим просторима, утолико мој резултат има још већи значај”.

Уједно сте и водећа на листи стрелаца Супер лиге са 101 постигнутим поготком. У чему је тајна успеха?

”Посебне тајне нема.Треба на терен изаћи увек максимално спреман и мотивисан и резултат неће изостати. Свакако да део тајне лежи и у добрим саиграчима без којих овај успех није могућ”.

Медицинар на челу прволигашког каравана. За многе познаваоце рукомета изненађење?

„Кад сам се вратила из Данске у матични клуб, циљеви нису били велики. Буџет клуба је био мали док се клуб такмичио у Првој лиги Центар. Када смо остварили пласман у Супер лигу, циљ је био да се обезбеди опстанак у најелеитнијем такмичењу. Циљ је успешно остварен, клуб је заузео седмо место. Основни циљ наредне такмичарске сезоне је био улазак у плеј оф. На основу зацртаног циља, формирана је и екипа. Међутим, када смо први део такмичења завршили на првом месту, амбиције су порасле, па смо у складу са тим појачали екипу и довели искусног стратега Сашу Бошковића, који екипу предводи у трци за шампионску титулу”.

Шта очекујете у наставку шампионата?

„Циљ клуба је освајање титуле првака и то не кријемо. Али до тога има још доста тога. Предстоји  још доста тешких утакмица, али се надам да ћемо успешно завршити овогодишњи шампионат и титулу подарити нашем Шапцу”.

Текст и фото: Рукометни савез Србије

 

 

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести