Цветковић води мушкарце, Обрадовић даме

Јовица Цветковић и мр Љубомир Обрадовић убудуће ће предводити рукометне репрезентације Србије у улози селектора. Цветковић је, у в.д. статусу, већ предводио рукометаше у квалификацијама за Европско првенство у Хрватској 2018. године, док је Обрадовић наследио Драгицу Ђурић на кормилу рукометашица.
Jovica Cvetkovic
Фото: Rukometni savez Srbije

То је одлучено на седници Управног одбора Рукометног савеза Србије.

Педесетседмогодишњи Јовица Цветковић је као први селектор Србије после осамостаљивања седео на клупи националног тима од 2006. до 2009. године. Под његовоим руководством рукометаши су освојили осмо место на СП у Хрватској 2009. године. У тренерској каријери освајао је шампионске титуле са Црвеном звездом, македонским Металургом и бањалучким Борцем. После дуже времена мр Љубомир Обрадовић (62) се враћа у српски рукомет. У досадашњој тренерској каријери један од највећих успеха било је злато с јуниорима Југославије на ЕП 2000. године у Атини. Освајао је шампионске титуле са Црвеном звездом и македонским Вардаром, а после низа од шест титула на клупи португалског Порта био је селектор репрезентације Црне Горе, са којом се пласирао на ЕП у Пољској 2016. године.

Цветковић је за противкандидата имао Недељка Вучковића, док је Обрадовић имао њих петорицу: Радана Ровчанина, Ненада Краљевског, Шандора Раца, Часлава Динчића и Братислава Обућину.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести