Ненадић: Против Хрватске "меч живота"; Илић: Спремни на све

БЕОГРАД: Најбољи српски рукометаш Петар Ненадић изјавио је да за дуел против Хрватске у Сплиту на Европском првенству не постоји већа доза мотивације и означио га као "меч живота", као и да верује у подвиг у врућој атмосфери.
glinski_nenadic_krajewski/uros_hocevar
Фото: Uros Hocevar

"Не треба нам већи мотив када играш против Хрвата у Хрватској. Реално је да ти не треба додатна мотивација, посебно пред бучном публиком у Сплиту. Доста наших играча није имало прилику да игра у таквој атмосфери, сусрешће се први пут... За неке ће бити искуство више, а за неке утакмица живота", рекао је Ненадић Танјугу пред одлазак из Београда на завршне припреме у Словенију.

Србија је јуче поражена од Македоније (32:29) у пријатељском мечу на Бањици, али Ненадић наглашава да није забринут.

"Нема места паници и негативи, још гледамо где смо. Када побеђујеш мислис да је све супер, а некад је пораз добар пре турнира. Мало је ружно што се десио Београду и пред нашим навијачима".

Организатор игре Фухсе Берлина изразио је жељу да "орлови" у пуном саставу дочекају старт турнира, али и прокоментарисао то што његову екипу многи виде као аутсајдера.

"Жалосно је што нас сви гледају као аутсајдере на основу последњих година... Проблем је што можемо сваког да победимо, али и од сваког да изгубимо", рекао је Ненадић, а потом се осврнуо на изјаву хрватског голмана Мирка Алиловић да "Србија није велесила и баук и да у Сплиту ни јаче репрезентације немају шта да траже".

"Имају апсолутно право да причају тако нешто, играли су 20 полуфинала у последњих 15 година. Да сам на њиховом месту исто бих то говорио, играју на домаћем терену, освојили су много медаља и имају сва права", закључио је Ненадић.

Крилни рукометаш Немања Илић истиче да не постоји страх пред меч са Хрватском пред 12.000 гледалаца у Спаладијум арени.

"Све је то спорт и на то смо навикли. Да ли можемо да победимо Хрватску? Неће се знати до краја меча", загонетан је био Илић.

Подвукао је да неопходно да се извуку поуке из пораза од Македоније.

"Још су припреме за првенство, видећемо да извучемо поуке из пораза од Македоније, да поправимо оно што није ваљало. Бићемо спремни за почетак, играмо на старту против једног од фаворита турнира, све екипе су јаке, а Хрватска можзда и главни кандидат за злато. Ипак, немамо страх, спремни смо на све", закључио је Илић.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. јануара од 20.30 у Сплиту.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести