РС Војводине: Одлука ЕХФ-а успех државних органа

НОВИ САД: Рукометни савез Војводине (РСВ) саопштио је да је задовољан што се репрезентације Србије и тзв. Косова више неће међусобно састајати, али и да је таква одлука могла раније да се донесе.
rukomet, pixabay
Фото: Pixabay

Само недељу дана после одлуке Владе Србије да забрани одржавање женског јуниорског квалификационог турнира за Светско првенство, на коме је требало да наступе селекције Србије, тзв. Косова, Норвешке и Словачке у Ковилову, Европска рукометна федерација је на инсистирање Рукометног савеза Србије донела одлуку да убудуће раздвоји српске клубове и репрезентације са косовским.

"Могло је и другачије. Након одлуке ЕХФ-а, да репрезентација Србије више никада не буде приморана да игра са репрезентацијом тзв. Косова, изражавамо своје задовољство постигнутим. Желимо да истакнемо да је став РСВ и РС Косова и Метохије од старта био такав да турнир не треба да се игра у Србији и под задатим условима, а захваљујуци министру полиције Небојши Стефановићу и државним органима републике Србије, то је спречено. Дакле, ово је искључиво успех државних органа, јер само они су одлучили да се не игра, нико други", наводи се у саопштењу РСВ.

Из РСВ постављају питање зашто, изузев државних органа, други нису спречили одржавање турнира.

"Да се којим случајем тај турнир одиграо у Крагујевцу или Ковилову, не би дошло до оваквог епилога, ЕХФ не би схватио озбиљност ситуације и сваки следеци случај ове природе донео би тензију и проблеме. Драго нам је што је ЕХФ препознао неопходност овакве одлуке и олакшао све будуће акције репрезентација Србије и српских клубова, у којима неће морати да се супротстављају репрезентацијама и клубовима тзв. Косова", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести