Рвачима највише признања у избору најбољих спортиста Сенте

Спортски савез општине Сента, на пригодној свечаности у Дому културе, прогласио је најубоље спортисте за резултате постигнуте у 2016. години,

а признања су уручили председник општине Рудолф Цегледи и председник Спортског сваеза Роберт Бицок.

Рвачи су остварили најзапаженије резултате, па је за најбољи проглашен Рвачки клуб Сента, а посебне плакете додељене су рвачима репрезентативног формата из ове средине, који бране боје зрењанинског Пролетера, Матеу и Виктору Немешу и Кристијану Фрису.Виктор Немеш и Фрис бранили су боје Србије  на Олимпиајди у Рију.

За најбољег спортисту Сенте у иностранству признање је поново додељено фудбалском интернационалцу Немањи Николићу, док је за тренера године проглашен тренер у кајакашком и атлетском клубу Чаба Фехер.

На ранг листи најуспешнијих у олимпијским спортовима у сениорској конкуренцији код мушкараца први је Тамаш Нађ (рвање), испред Ласла Еперјешија (атлетика) и Тамаша Ваша (рвање), а код дама најбоља је Ивана Вејновић (стони теннис), друга је Чила Шоти (атлетика), док су треће место поделиле кајакашице Ана Богнар и Шаролта Цако.

У пионирској конкуренцији за најбоље су проглашени Адриана Вилагош (атлетика) и Марко Вуковић (рвања), код кадета Ева Барта (кајак) и Маћаш Вамош (рвања), а код јуниора Абигел Фењвеши (кајак) и Адам Катона (рвање).

У неолимпијским спортовима код дама епитет најуспешније понела је Валентина Кери (кик бокс), испред Миле Шокловачки (шах), а код мушкараца први  је Акош Корпонаи,испред Арпада Кечкеметија, обојица су шахисти.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести