Са 44 године игра као младић

Мајсторица четвртфинала плеј-офа одбојкаша упарила је у полуфиналу две војвођанске екипе, Војводину НС семе и Јединство из Старе Пазове, хит шампионата.

Сремци су у три меча два пута били бољи од Рибнице, те као пети носиоци избацили четврте и тешко је просудити који су крајњи домети захукталог одбојкашког друштва из Старе Пазове.

Капитен Јединства Мирослав Радишић са 44 године најстарији је играч нашег шампионата, вођа је Старопазовчана и на терену доживљава нову спортску младост. Истиче да је његова екипа учинила много више од онога што је било зацртано пре почетка сезоне.

- Наш примарни циљ био је опстанак у лиги. Завршили смо лигашки део на петом месту и, ево, прошли у полуфинале плеј-офа. С Рибницом смо играли растерећено, тако ћемо одиграти у полуфиналу с Војводином, коју изузетно поштујемо. Воша је најзрелији кандидат да освоји титулу, али без обзира на то, борићемо се до краја и очекујем у полуфиналној серији бар четири утакице – рекао је Радишић.

Сремци су ове године претрпели свега пораз и то у четвртфиналу, а лигашки део су закључили с девет везаних тријумфа. Надају се да би искуство могло да буде њихов адут у полуфиналу.

- Мало смо старији од играча Војводине – кроз смех је прокоментарисао Радишић. – Оно што нас краси је воља и жеља, стално мислимо да можемо више и тако се понашамо на терену. Пуно смо добили доласком Бранка Рољића, који је изузетан тимски играч и прави човек, а захвални смо и тренеру Вукелићу који је од почетка сезоне веровао да можемо много. Имамо и добру клупу, то је до сада била једна од наших предности и оно што је за нас каракатеристично је то да се никада не зна која постава ће почети, а која завршити утакмицу.

Много људи стоји иза клуба и подршка никада не мањка.
- Одбојкашка традиција у Старој Пазови је дуга и зато увек пружамо све што можемо. Имамо подршку града, Општине, навијача, надамо се да ће наша женска екипа освојити титулу, а већ има освојена два пехара ове сезоне – истакао је Радишић.

М. Ристић

Отац и ћерка у полуфиналу

Милица, ћерка Мирослава Радишића, наставила је породичну традицију и игра техничара (као и отац) у старопазовачком Јединству.

Обоје носе дрес с бројем “8” и први пут у историји наше одбојке ће отац и ћерка играти полуфинале плеј-офа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести