Традиционални новосадски Дечји турнир

У организацији Новосадског дечјег шаховског клуба Шахматни кружок, а у сарадњи са ШС Војводине и под покровитељством Града Новог Сада, у ОШ “Жарко Зрењанин” одржан је још један у низу турнира, под називом Акција шах у школе.
Pobednice grupe mlađih devojčica
Фото: Победнице групе млађих девојчица

Поред Новосађана, учествовало је преко седамдесет малишана из основних школа Кикинде, Врбаса, Зрењанина, Панчева, Оyака, Опова и других војвођанских места. Поклонике шаха радује све већа масовност на дечјим турнирима.

Турнир су отворили председник ШСВ Зоран Станимировић и дирктор школе Жарко Мушицки, а главни судија је била Станислава Недељковић из Новог Сада. Одиграно је 6 кола, а учесници су били подељени у четири групе код дечака и две групе код девојчица.

У групи дечака из првог и другог разреда, према очекивању, победио је првак Србије до 8 година, Новосађанин Андреј Љепић са свих 6 победа. Друго место освојио је Жарко Глишин са 5 поена, а треће Павле Милановић са 4 поена. Код дечака из трећег и четвртог разреда, према очекивању, тријумфовао је Панчевац Марко Милановић са 5,5 поена, док су друго и треће место поделили Вукашин Орлић и Вук Каначки са по 5 поена, али је Бухолц пресудио да други ипак буде Вукашин.Међу дечацима од петог до шестог разреда најбољи је био Новосађанин Лав Пајчин са свих 6 победа. Велики успех остварила је и Ања Јовановић освојивши друго место са 5 поена у врло јакој категорији дечака, док је трећи био Лазар Давидов са 4 поена. У групи дечака седмог и осмог разреда тријумфовао је Немања Карталија са 4 поена, други је био Никола Бокан са 3 поена, а треће место припало је Михаилу Пасеру са 2,5 поена.

Фото: Победници из првог и другог разреда

Девојчице су играле у две групе – од првог до четвртог разреда и од петог до осмог разреда. У млађој групи победила је Новосађанка Ана Тепић са 5,5 поена,друго место је освојила Леа Фелбаб са 4,5, а трећа је била Милица Стевановић са 3,5 поена. Међу старијим девојчицама најбоља је била Новосађанка Миа Мићин са свих 6 победа. Друго место припало је Лани Момчиловић са 3,а треће Невени Думанић са 2,5 поена.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести