Шампион за нијансу бољи и ефикаснији

У занимљивом и ефикасном малом градском дербију, Звезда је уз доста мука сломила отпор Чукаричког тек у финишу сусрета голом Анђелковића.

Чукарички - Црвена звезда 3:4 (1:2)

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца 2.000, судија: Мажић (Врбас), стрелци: Ожеговић у 43. (из пенала), Кајевић у 47. и Јевтић у 67. за Чукарички, а Боаћи у 8. и 54. Луковић у 16. (из пенала) и Анђелковић у 83. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Богосавац, Кајевић, С. Јовановић (Чукарички), Милић (Црвена звезда).

ЧУКАРИЧКИ: Петрић 6, Доцић - (Д. Срнић 7), Кајевић 7, Зорић 6 (С. Јовановић 7), Обрадовић 6 (Јевтић 7), П. Јовановић 6, Бојић 7, Лагатор 6, Ожеговић 7, Машовић 6, Богосавац 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић 6, Петковић 6, Анђелковић 7, Луковић 6, Фримпонг 7, Доналд 7, Ле Талек 6, Милић 6 (С. Срнић), Плавшић 7 (Ристић), Канга 7 (Вујаклија), Боаћи 8.

У занимљивом и ефикасном малом градском дербију, Звезда је уз доста мука сломила отпор Чукаричког тек у финишу сусрета голом Анђелковића. Гледаоци су могли да уживају у правој голеади, мечу са пуно темпа и преокрета, а за нијансу бољи ривал је славио. Звезда је тако задржала  плус шест бодова на лидерској позицији, док су „брђани” све даље од пласмана у плеј-оф.

Фуриозно су кренули гости. Са два брза гола чини се отворили су себи пут до тријумфа. Већ у 8. минуту, после сјајног паса Канге, Боаћи је рутински реаговао за - 0:1. И у 16. минуту акцију је искреирао Канга, срушен је Доналд у казненом простору, а наш најбољи арбитар Мажић показао је на белу тачку. Сигуран реализатор био је капитен Луковић.

Чинило се да Звезда контролише и игру и резултат. Чукарички никако није успевао да повеже своје редове, али је исказао завидну борбеност. У 33. минуту тражио је домаћин пенал после старта Фримпонга над Кајовићем, али је Мажић само одмахнуо руком. Ипак, у 43. минуту Мажић је још једном исправно поступио, овога пута није било дилеме, пошто је Анђелковић заскаснио са стартом и срушио Бојића. Ожеговић је био прецизан са беле тачке и предност гостију је смањио.

Да ће бити буран и наставак меча видело се већ у 47. минуту када су упорни домаћини стигли до изједначења. Ожеговић је побегао одбрани Звезде, његов шут је изблокиран, али је Зорић проследио лопту до Кајевића који ју је убацио у мрежу. Ређали су се напади са обе стране као на филмској траци. Звезда је повела поново у 54. минуту, другим поготком Боаћија, након слабе интервенције голмана Петрића. Није се домаћин предавао и у режији  Саше Јовановића, који је идеално центрирао, и Јевтића стигао до новог  изједначење - 3:3.

Оба тима су желела победу, било је још прилика, али тек у самом финишу утакмице Звезда се докопала бодова. Још једном је Боаћи исказао умеће, одлично се заградио у шеснаестерцу, проиграо Анђелковића који је у паду топовским шутем матирао Петрића за коначних 3:4 и нову вредну победу шампиона.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести