Сања и Андреа опет у националном дресу

Женска рукомета репрезентација Србије је на окупи пошто ће одиграти у недељи ЕХФ пријатељске утакмице са Македонијом у Скопљу.После две године паузе у национални тим

 вратиле су се Сања Дамњановић и Андреа Лекић, а позив је добила и дебитанткиња Јована Милојевић из пољског Заглебја.

Дамњановић, Лекић,Томашевић и Цвијић, одбијале су да играју за репрезентацију док је на клупи био Саша Бошковић. После тога његова наследница Драгана Ђурић није хтела да их врати у тим, али је, у међувремену, обавестила Савез да одлази због приватних обавеза. Позив је добило 14 рукометашица, на коме нема Лекићеве због повреде, а и из истих разлога отпале су и Марија Петровић и Катарина Крпеж Шлезак. 

- Девојке су орне за рад. Радимо на одбрамбеним задацима у одбрамбеним формацијама 6-0 и 5-1, све то ћемо спровести у дело на мечевима против Македонки - рекао је тренер репрезентације и координатор млађих репрезентативних селекција Живојин Максић, који ће ове недеље бити задужен за А селекцију.   Рукометашице Србије и Македоније одиграће две утакмице у Скопљу затвореног типа, у петак од 19.30 и суботу од 12.30, које ће послужити као тест пред бараж са Италијом за Светско првенство у Немачкој. 

Састав

На репрезентативном списку су: гомани Нина Колунyић и Марија Чолић, лева крила Сања Радосављевић и Тимеа Милошевић, десна крило Жељка Николић, пивотмени Слађана Поп Лазић и Јована Милојевић, леви бекови Јована Стоиљковић, Марија Обрадовић, средњи бек Тамара Георгијев и десни бекови Анђела Јањушевић, Јелена Лавко и Марина Дмитровић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести