СЛ: Србија “оверила” пласман за завршни турнир

Ватреполисти Србије забележили су и пету победу у Светској лиги. Изабраници Дејана Савића су у 5. колу А групе убедљиво надиграли Немачку у Зрењанину

Србија – Немачка 20:3 (5:1, 5:0, 7:1, 3:1)

ЗРЕЊАНИН: Базен Југ, гледалаца: 700, судије: Алебен (Француска) и Константинидис (Грчка). Играч више: Србија 5 (3), Немачка 7 (1). Петерци: Србија 5 (5), Немачка 2 (2).

СРБИЈА: Г. Пијетловић (4 одбране), Мандић 2, В. Рашовић 2, Ранђеловић, Ћук 2, Д. Пијетловић 3, Убовић 2, Алексић 2, Јакшић 1, С. Рашовић 2, Прлаиновић 3, Ђ. Лазић 1, Б. Митровић (7 одбрана).

НЕМАЧКА: Д. Шимански (3 одбране), Стерлецки, Ван дер Бош, Кеслер 1, Прус 1, Јунглинг, Калберг, Г. Шимански, Штам 1, Ћук, Рестовић, Ејднер, Том (3 одбране).

Ватреполисти Србије забележили су и пету победу у Светској лиги. Изабраници Дејана Савића су у 5. колу А групе убедљиво надиграли Немачку у Зрењанину и “оверили” пласман на завршни турнир Светске лиге, који се игра у Москви од 20. до 25. јуна. Тако утакмица, последњег, 6. кола 11. априла, када Србија дочекује Словачку неће имати резултатски значај, али ће бити значајна као део припрема за финални турнир Светске лиге, али и за Светско првенство, које је ове године најважнији догађај за нашу репрезентацију.

Први пут од Рија Србија је одиграла у готово комплетном саставу. Недостајали су Филип Филиповић и Стефан Митровић. У сјајном амбијенту, уз препуне трибине у Зрењанину, наши ватерполисти потпуно су надиграли Немце, који никако нису успевали да пронађу пут до нашег гола. “Панцери” су се држали само неколико минута у првој четвртини, а после 1:1 Србија је убацила у другу брзину и већ после 5:1 на крају првог дела показала ко је ко у базену.

После друге четвртне већ је било недостижних 10:1, али није попуштала Србија ни у трећој деоници, када је Бранислава Митровића на голу заменио Гојко Пијетловић. Немци су тек у овом периоду успели да постигну други гол. До краја утакмице наши момци су испунили обећање и добром игром се одужили одличној зрењанинској публици. На крају у листу стрелаца једино се није уписао Сава Ранђеловић.

Г. М.
 

Одлична одбрана и сигуран напад

Голман Бранислав Митровић је истакао да је екипа озбиљно ушла у меч.
- Ниједног тренутка нисмо падали. Задовољам сам посебно игром одбране која је све време била на високом нивоу – казао је Митровић
Капитен Алндрија Прлаиновић је истакао да су Немци дошли у подмлађеном саставу.
- Иако су Немци дошли подмлађени ми смо играли све време изузетно озбиљно. У нападу је било све како треба, ишао нам је шут и ово је по свему виђенеом реалан однос снага – рекао је Прлаиновић.
Ђорђе Лазић је постигао први гол у репрезентацији.
- По томе ћу да памтим ову утакмицу. Презадовољан сам и то је мотив више – истакао је Лазић.
 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести