Шпановић и Дудаш предводе награђене у АК Војводина

Атлетски клуб Војводина је, сходно традицији, прогласио своје најбоље и најуспешније чланове за учинак током 2016. године. Пету годину заредом новосадски клуб проглашен је за најбољи у Србији,

а током минуле сезоне резултатима су апсолутно предњачили скакачица удаљ Ивана Шпановић, бронзана са Олимпијаде у Рију, европска првакиња на отвореним теренима из Амстердама и светска дворанска вицешампионка из Портланда, као и десетобојац Михаил Дудаш, који је на ЕП у Холандији освојио брнзано одличје. Најбољима су награде уручили Зоран Вучевић, председник Скупштине, и Стеван Зорић, директор клуба.

Поред Шпановићеве и Дудаша, награде су припале: Милици Ковачевић и Игору Радаку (млађи сениори), Милици Гардашевић, Миодрагу Ђокићу и Ђорђу Мијаиловићу (старији јуниори), Милици Емини и Василију Ђуровићу (млађи јуниори), Лоли Рујевић, Душану Николићу и Николи Мујановићу (старији пионири), Ивони Јурић и Алекси Грубачу (млађи пионири).Специјална признања припала су Ксенији Церовић, Петру Милинкову и Милошу Полетановићу, који су освајали медаље на међународним такмичењима. За најбољег тренера проглашен је Горан Обрадовић, који ради с Иваном Шпановић, док су из редова новинара награђени Лазо Бакмаз (РТВ), Драгослав Вишњић (Спортски журнал), Лазар Куртеш (Новосадска ТВ) и Александар Предојевић (Дневник). Признања су добили и Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа задужен за омладину и спорт, Управа за омладину и спорт и Новосадски сајам.Плакете су припале Дарји Боснић, Тамари Шуши, Ивани Хајду, Бели Тојзану, Наташи Ђаковић, Живану Попову, Јелени и Зорани Грујић и Атини Камаси.

А. П.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести