Шпановић у финалу скоком 7,03 метра

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић у финалу бранице европску титулу у скоку у даљ на дворанском шампионату у Београду.

Шпановић је у КОМБАНК арени скоком од 7,03 метра остварила резултат који је прижељкивала пре такмичења, уз златну медаљу."Рекла сам да сам спремна, а већ сам заборавила овај резултат.

Има неколико девојака које су ми конкурентне, мислим да нећу бити једина са резултатом преко седам метара, али желим да "дебело" премашим тај резултат и победим", рекла је Шпановић после наступа.

Финале те дисциплине на програму је сутра од 17.40 сати.
 

Колашинац подбацио, не иде у финале ЕП

Српски атлетичар Асмир Колашинац остао је без финала у бацању кугле на дворанском шампионату Европе у београдској КОМБАНК арени.Колашинац, који је на претходна два шампионата освојио злато и сребро, заузео је 11. место у квалификацијама.Он је у првој серији оставио резултат од 19,96 метара, док је у следеће две направио преступ и завршио такмичење.

Колашинац: Тешко ми је, можда завршим каријеру

Српском бацачу кугле Асмиру Колашинцу тешко је пала рана елиминација са Европског првенства у Београду, истакавши да размишља о крају каријере.

Колашинац није успео да уђе у финале у бацању кугле, након што је забележио два преступа и резултат 19.96 метара."Доживео сам тежзак ударац, размишљам о крају каријере. Имао сам проблема са повредом, мислио сам да је препона, али је нерв. Већ за неколико дана ићи ћу на операцију", рекао је Колашинац новинарима.Колашинац, упркос свему, сматра да је морао да се нађе у финалу.

"И са једном ногом морао сам у финале. Разочаран сам и тужан, посебно што су људи веровали у мене. Тешко ми је", закључио је Колашинац.

Тирнанић без полуфинала ЕП

Српска атлетичарка Милана Тирнанић није успела да се пласира у полуфинале дворанског Европског првенства у Београду у трци на 60 метара са препонама.

Она је своју трку завршила на шестој позицији у времену 7,56 секунди, изједначивши лични рекорд.Полуфиналне трке ове дисциплине на програму су сутра од 16 сати.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести