Шпановићева трећи пут прва

Најбоља српска спортисткиња Ивана Шпановић по трећи пут, а други пут узастопно, проглашена је за најбољу атлетичарку на Балкану. Претходно је Новосађанка и чланица

АК Војводина ову награду добијала 2013. и 2015. године. У категорији сениора признање је однео Турчин Јасмани Копело, освајач бронзане медаље на Олимпијским Играма у Рију на 400 метара с препонама.

Ивани је признање уручио председник балканске атлетске федерације и потпредседник Европске атлетике Добромир Карамаринов. Наша најбоља спортисткиња до награде је стигла захвљујући феноменалним резултатима у протеклој сезони, у којој је освојила титулу вицешампионке света у дворани (Портланд), шампионке Европе на отвореном (Амстердам), бронзаној медаљи на Олимпијади у Рио де Жанеиру, као и титули победнице Дијамантске лиге у скоку удаљ. Уз све то, у више наврата Шпановићева је поправљала лични и државни рекорд, који сада износи 7.10 метара.

Награда за најбољу атлетичарку на Балкану, Шпановићевој је стигла само два дана након што је на конференцији о спорту „СПОРТО” у Порторожу, заједно с Новаком Ђоковићем и Кошаркашким клубом Црвена звезда, проглашена за најбољи спортски бренд Србије.

А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести