Стаменић и Спремо озбиљно се намећу

Иако је првобитно било најављено да ће утакмица 23. првенственог кола фудбалске Суперлиге између Војводине и Рада бити одиграна у суботу, померена је за дан касније.

Званично, до померања је дошло  због тога што се у суботу у Бачкој Паланци игра утакмица Бачка - Црвена звезда и на овај начин у ФСС желели су да предупреди евентуални сусрет навијача два београдска тима, а тиме и њихове могуће сукобе.

Овакав расплет донекле је пореметио планирани ритам тренинга играча Војводине, али је тренер Драган Ивановић то прихватио и екипа је наставила са радом. Играчи са мањом минутажом, комибиновани с омладинцима, одиграли су у уторак тренинг-сусрет с прволигашем ЧСК Пиваром (1:1). Била је то добра провера могућности фудбалера који чекају прилику да се нађу међу 18 играча за дуел с Радом.

- Играчи попут Уроша Стаменића и Милана Спрема налазе се веома близу стартној постави и њиховим, као и наступом још неких играча, могу да будем задовољан - рекао је Ивановић. - Има и оних који нису задовољили, јер Зличић ће морати да промени начин игре, пошто овако како тренутно хода, шета и тек повремено трчи, тешко је да ће моћи да направи нешто више у каријери. Има тек 20 година и зато ово кажем. Игром Филипа Кнежевића сам тотално незадовољан и то ћемо морати да рашчистимо ове недеље, јер сам склонији томе да прилику пружамо и бавимо се младима који имају потенцијал, макар они у овом тренутку били и слабијег квалитета.

Нема сумње да контролне утакмице доносе корист, јер кроз њих играчи који тренутно нису у првом плану имају прилику да се наметну и покажу да ли или не заслужују пажњу.- Било би добро да током недеље уведемо праксу и редовно играмо тренинг-сусрете. Међутим, то зависи од тога колико су други клубови спремни да нам изиђу у сусрет. Екипе из околине немају толики фонд играча да би себи то могли да приуште, али ћемо, докле год постоји та могућност, играти контролне сусрете – најавио је Ивановић.

У утакмици са Челаревом на голу Воше стајао је млади Вукашин Пилиповић, пошто Никола Перић има вирозу, а Марко Кордић се још увек није у потпуности опоравио од повреде чашице колена.Остаје да се види да ли ће њих двојица у недељу конкурисати за састав, или ће, заједно с Емилом Роцковим, за место између статива у комбинацији бити Пилиповић.

A. Предојевић

 

Ђорђевићу аматерски статус

Срђан Ђорђевић, младић који је из Црне Горе ове зиме стигао на пробу у редове новосадског суперлигаша, остаће у редовима црвено-белих. Он је регистрован за Војводину и има статус аматера, што значи да, уколико буде потребе, може да игра и званичне утакмице.

За Рад улаз бесплатан

Утакмица Војводина - Рад игра се на стадиону “Карађорђе” у недељу од 17 часова. Улаз на трибине биће слободан, а сви они који желе да прате овај сусрет моћи ће да подигну бесплатне улазнице на благајнама новосадског стадиона.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести