Страхиња Крстевски први стрелац

Задовољна учињеним током јесењег дела првенства у Првој фудбалској лиги Србије, отишла је екипа Пролетера, коју је водио тренер Золтан Сабо, на зимску паузу.

За оне пристигле из редова Војводине, одмор ће трајати краће, због обавеза према новоформираном младом А тиму новосадског суперлигаша. Међу њима је и најбољи стрелац Сланобараца Страхиња Крстевски, омладински репрезентативац Македоније, који је феноменално почео полусезону. На прве две утакмице постигао је три гола, један Динаму у Врању, а потом и два Бежанији код куће. Трудио се талентовани нападач у свих 12 утакмица које је одиграо, асистирао је саиграчима, погађао пречке и стативе и дао пун допринос високом, петом месту.

- Био сам на списку путника за летње припреме Војводине, а онда је стигла одлука да одем на позајмицу у Пролетер - присетио се Крствески. - Нисам због тога очајавао, јер сам схватио да је у суперлигашу жестока конкуренција. Помирио сам се с том чињеницом и, чисте главе, прешао на Слану бару. Одлично смо одрадили припреме, у контролним сусретима надавао сам се голова и спреман, као, уосталом и екипа, дочекао почетак првенства и гостовање у Врању. Иако је Пролетер знатно изменио састав, већ у првом наступу доказали да имамо потенцијал. Нико није био срећнији од мене што сам већ у дебију постигао првенац у прволигашкој конкуренцији. И у наредној утакмици с Бежанијом, због задовољства због победе (2:1), био сам још срећнији, јер постигао сам оба гола.

Прилику да се поново упише међу стрелце Крстевски је чекао све до последњег јесењег кола и утакмице с Јагодином.
- Уследила је неугодна повреда, која ме је за неколико утакмица избацила из строја, па је било потребно пуно лечења, стрпљења и рада да поново достигнем одговарајући ниво форме. На сву срећу, тренер Сабо који ме познаје још из Војводине, имао је пуно разумевања и стрпљења. Руку на срце, срећа ми је у појединим тренуцима окретала леђа, па се у мене увукао немир. У пар наврата промашивао сам из позиција када су сви већ видели лопту у мрежи. Храбрили су ме како тренери, тако и управа и саиграчи и допринели да се на јесењем опроштају поново упишем у листу стрелаца и понесем епитет најефикаснијег играча у клубу. Задовољан сам играма, наравно и свестан да је могло да буде и много боље и ефикасније. Сигурно ћу на пролеће, искуснији за прволигашку полусезону, пружати још боље партије тиме и покушати да пружим допринос да Пролетер на крају потврди епитет једног од најбољих клубова у овом рангу - додао је Страхиња Крстевски.

М. Поповић

„Нисам погрешио с Пролетером”

Из разговора с младим фудбалером, није било тешко извући закључак како је веома задовољан због одлуке да оде на позајмицу и обуче дрес Пролетера.
- Из свега о чему сам причао, јасно је да нисам погрешио што сам за напредак у каријери, заједно са стручњацима из Војводине, одабрао Слану бару. Пролетер је клуб који је познат као одлична средина за сазревање и стицање искуства за младе играче и у то сам се у свом примеру, најбоље уверио - јасан је био Страхиња Крстевски.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести