Стрељачки савез Србије „испратио” стрелце за Рио

Стрељачки савез Србије приредио је вечерас испраћај за своје чланове који ће представљати Србију на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру од 5. до 21. августа,

а међу њима је била и Ивана Анђушић Максимовић, која ће носити заставу Србије на церемонији отварања Игара.

На свечаности је истакнуто да никада до сада, чак ни у време велике Југославије, наша земља није имала деветоро представника на стрељачком олимпијском турниру.

Србију ће на предстојећим Играма представљати Стеван Плетикосић, Ивана Анђушић Максимовић, Андреа Арсовић, Миленко Себић, Милутин Стефановић (сви пушка), Бобана Величковић, Зорана Аруновић, Дамир Микец и Димитрије Гргић (сви пиштољ).

Уз њих ће бити стручни штаб у саставу Срећко Пејовић, Бобан Марковић, Драган Доневић.

Поздрављајући госте, председник Стрељачког савеза Србије Синиша Машовић је подсетио да наша земља на великим стрељачким такмичењима учествује од 1903. године и да су стрелци до сада освојили 12 олимпијских медаља, чиме спадају у круг најтрофејнијих српских спортиста.

Машовић је истакао да су успеси стрелаца заслуга њих самих, тренера, стручних штабова, али да свега не би било без помоћи државе, због чега је захвалио Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије, Спортском савезу Србије и Националној антидопинг агенцији.

Спортски директор ССС Срећко Пејовић је подсетио да репрезентативци у недељу путују на припреме у Француску. У Рио из Париза одлазе 31. јула, да би 2. августа имали и прве тренинге. Стрељачки турнир почиње већ 6. августа.

-Увек се пред велика такмичења постављају питања шта очекујемо. Тешко је прогнозирати, али могу да кажем да имамо веома јак олимпијски тим, јер је свако од наших деветоро репрезентативаца светска класа, казао је Пејовић.
(ФоНет)
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести