Свечано отворено Европско првенство у атлетици

Европско дворанско првенство у атлетици данас је свечано отворено у 16 сати у београдској КОМБАНК арени.

Континентални шампионат, 34. по реду, отворен је интонирањем химне Европске атлетике, а потом и химне Србије "Боже правде", уз присуство првог човека Европске атлетске федерације Свена Арнеа Хансена, председника Атлетског савеза Србије Веселина Јевросимовића и директора АСС Слободана Бранковића.

"Част ми је и задовољство што могу да се обратим на отварању Првенства Европе. Српски атлетичари поставили су нашу земљу на светску мапу света, Савез је уложио велике напоре да створи услове, отворили 10 стадиона за две године, а атлетичари нам вратили са освајањем бројних медаља. Желим им пуно успеха", рекао је Јевросимовић.

Председник локалног организационог комитета Слободан Бранковић, уједно и директор АСС, открио је да је још пре четврт века пожелео да се шампионат у атлетици одржи у Србији.

"Пре 25 година освојио сам злато у Италији и постао првак Европе, стојећи тада на победничком постољу пожелео сам да будемо организатори континенталног такмичења. Хвала Влади Србије, градоначелнику Београда и тиму од око 500 волонтера, који су помогли да се такмичење одржи. Верујем да се ускоро видимо и на Светском првенству", поручио је Бранковић.

Европско првенство у КОМБАНК арени трајаће до недеље, а Србију укупно представља 12 такмичара.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести