Тандем дебитаната у дресу репрезентације Гаћиновић–Ђурђевић пред меч с Грузијом

Најбоља фудбалска репрезентација Србије комплетирала је редове, одрађени су и први тренинзи у Старој Пазови у склопу припрема за

квалификациони дуел за пласма на СП против Грузије, 24. марта (18) у Тбилисију. Селектор Славољуб Муслин задовољан је амбијентом и односом играча према обавезама, а овога пута шансу је пружио и двојици дебитаната - Мијату Гаћиновићу и Урошу Ђурђевићу, што представља својеврсно освежење редова националног тима. Обојица су усхићени позивом, а занимљиву паралелу повукао је Гаћиновић који се окитио оном чувеном светском тиулом на Новом Зеланду.

-  Било би одлично када бисмо се нашли на Мондијалу у Русији, али је далек пут. Морамо да заслужимо да се приближимо елити,верујем да ћемо успети. То би био велики корак, не само за мене, већ и старије играче. Да ли би пласман у Русију превазишао титулу са Новог Зеланда? Наравно, ту немам никакву дилему. Са А селекцијом је нешто ново и другачије, знатно теже је да се оствари успех – реалан је Гаћиновић.

Могућност да дебитује баш у Тбилисију добио је и нападач Партизана Урош Ђурђевић, саиграч из генерације која је пре титуле шампиона планете била најбоља у Европи.

- Има доста квалтетних играча из те трофејне генерације који су и који ће тек бити у најјачем државном тиму. Срећан сам што нас има све више. Верујем да уз микс искусних и нас млађих може да се направи права екипа која ће имати победнички менталитет - додао је Гаћиновић.

Након неколико европских и не баш успешних епизода, експлодирао је Урош Ђурђевић(23) у десу Партизана, најбољи је стрелац Лиге, предводник младе репрезентације која ће на завршни турнир ЕУРА.

- Мој дечачки сан  се испунио пошто ћу носити дрес репрезентације Србије. Ово је велики степеник у мојој  каријери. Почаствован сам што сам у екипи са таквим играчима. Веома сам захвалан селектору Муслину што ме је уврстио у наш најјачи састав, а ја сам спреман да му то на терену вратим на најбољи начин – са пуно емоција каже Ђурђевић

Слично размишља и Гаћиновић, млади крилни фудбалер пажњу на себе скренуо је одличним играма ове сезоне у Бундеслиги, у дресу Ајнтрахта из Франкфурта.

- Сањао сам да будем део најјачег тима земље коју волим, надам се да ћу оправдати поверење. Делим свлачионицу са врхунским играчима из великих европских клубова и срећан сам што могу доста ствари да учим од њих. Трудио сам се да се покажем у клубу како бих заслужио место у репрезентацији. Драго ми је што се тако нешто и десило. Пријају ми Муслинове речи да сам потребан у његовој формацији, у клубу играм у сличном систему као што селектор практикује и мени то одговора – срећан  је некадашњи фудбалер Војводине. Имали су репрезентативци и стручни штаб обавеза у вечерњим сатима када су присуствовали свечаном потписивању уговора о спонзорству ФС Србије и компаније „Бритиш моторс“.

З. Рангелов

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести