Ђоковић: Мотивисан сам и радујем се изазову у Торину

ТОРИНО: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да би волео да тријумфује на Завршном АТП турниру сезоне, који ће бити одржан од 13. до 20. новембра у Торину.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Ђоковићу ће ривали у "Црвеној групи" бити Грк Стефанос Циципас и Руси Данил Медведев и Андреј Рубљов. У "Зеленој групи" ће играти други тенисер света Шпанац Рафаел Надал, Норвежанин Каспер Руд, Феликс Оже-Алијасим из Канаде и Американац Тејлор Фриц. Раније се због повреде трбушног мишића са овог турнира повукао први тенисер света Шпанац Карлос Алкараз.

Тенисери су се данас сликали са трофејом, делили аутограме навијачима и прошетали се центром Торина.

"Био би савршени крај сезоне да освојим турнир у Торину. Међутим, дуг је пут до тога. Дуга је недеља, пошто морам макар по једном да играм са најбољим играчима света. Имам искуства играња на овом турниру и надам се да ће ми то помоћи да остварим добар резултат", рекао је Ђоковић за званични сајт турнира у Торину.

Српски тенисер је пет пута у каријери освајао завршни АТП турнир.

"Данас је заиста био прелеп дан. Веома је лепо видети да је много људи изашло на улице да нам пожели добродошлицу у Торину. Надам се да ће и ове године као и прошле турниру присуствовати велики број навијача. Ово је велики догађај за тенис, који је изузетно популаран у овој земљи и овом граду", додао је српски играч.

Ђоковић ће у понедељак у првом колу играти против Циципаса.

"Играо сам са њим на претходна два турнира, у финалу у Астани и полуфиналу у Паризу. Оба меча су била прилично тесна, посебно онај у Паризу. Очекујем тежак меч", навео је Ђоковић.

Српски тенисер је последњи пут завршни АТП турнир освојио 2015. године.

"Прошло је доста времена од мог првог учешћа на Завршном турниру, али мислим да сам у доброј форми. Освојио сам Вимблдон и већину турнира које сам играо у

затвореном пре Торина. Мотивисан сам и радујем се изазову. Сваки меч ће бити као финале", истакао је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести