Ђоковић: Нема бола и то је најважнија ствар (видео)

Најбољи српски тенисер свих времена Новак Ђоковић, освајач чак шест турнира Мајамија, каже да после дуго времена не осећа никакав бол, али и да нема никаква очекивања пред старт турнира на Флориди. Очекује се да ће први меч заиграти у петак у поподневним сатима.
Novak Djokovic u Majamiju 2016/Fonet
Фото: FoNet

"У последњих неколико дана сам могао, после дуго, дуго времена, да се фокусирам на своју игру, а не да мислим на то да ли ћу осећати бол или не – као што је до сада био случај. Заиста ми прија јер је све друго носило и бол са собом. Сада га нема и то је најважнија ствар", истакао је Ђоковић пред старт другог Мастерса сезоне.

Србин је одиграо свега пет мечева ове сезоне (3-2), после Аустралијан Опена оперисао је и лакат, док је пре десет дана поражен на старту Индијан Велса од Јапанца Торо Данијела.

"Овогодишње издање турнира биће посебно јер је ово последњи пут да ћемо играти на теренима у Ки Бискејну. Покушаћемо да уживамо што више и да извучемо оно најбоље из свега. Што се мене тиче, очигледно је да је мој приступ поприлично другачији него ранијих година због свега што се дешавало у вези мог лакта. Немам никаква очекивања, заиста", одговорио је Новак.

Ђоковић је фокусиран на повратак у игру од 100 процената који му је потребан да би вратио самопоуздање. Он ће у другом колу играти против бољег из окршаја између Немца Мише Зверева и Беное Пера из Француске.

"И даље нисам на оптималном нивоу, али радим на томе. Сваки дан је део процеса за мене и нова прилика да учим, растем, будем бољи... То што се већ две године мучим са повредом је и те како утицало на моју игру, па сам се све време трудио да пронађем начин да играм без икаквог бола – што нисам имао прилику да осетим превише пута у последње две године. Сада коначно не осећам бол, и то је најважнија ствар, и могу коначно да се фокусирам на игру не размишљајући о томе да ли ће се бол поново појавити или не”, задовољан је српски тенисер.     

Новак је одлучио да Мајами игра и дублу, овога пута са Виктором Троицким, а у првом колу очекује их судар са хрватско-аустралијском комбинацијом коју чине Никола Мектић и Александар Пеја.

М. К.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести