Младе српске тенисерке: Желимо медаљу и на СП

БЕОГРАД: Младе српске тенисерке, које су претходне недеље постале вицешампионке Европе у узрасту до 16 година, најавиле су да и на предстојећем Светском првенству желе да освоје медаљу.
tenis
Фото: pixabay.com

Сребро за Србију на шампионату у Чешкој освојиле су Теодора Костовић, Миа Ристић и Лана Вирц, предвођене тренером Слободаном Ранковићем.

"Поносан сам на овај резултат, ово је велики успех за Србију, од д 1977. нисмо имали никог у финалу екипног првенства Европе до 16 за жене. Миа Ристић, која је европски шампион у синглу, направила је огроман успех, а ко освоји злато на европском врло брзо, после две, три године игра на ВТА такмичцењима на највишем рангу. Попут Мие ово првенство су освајали Жастин Енан, Симона Халеп, наша Олга Даниловић 2016. године, као и Елена Рибакина, која је освојила Вимблдон", изјаваио је селектор Ранковић.

Пре сребра у Марианским Лазнама, вишеструка шампионка Србије Миа Ристић "исковала" је злато на појединацном шампионату Европе у Прерову.

"Одиграла сам шест мецева и ниједан сет нисам изгубила.Следеће недеље је турнир у Врњачкој Бањи професионални од 25.000 долара и надам се да ћу добити специјалну позивницу за главни жреб. Мој идол је Новак Ђоковић, када "порастем" верујем да ћу постати први рекет света баш као и он, да цу освојити све грен слемове и то више него било ко до сада у историји", истакла је она.

Теодора Костовић, такође је одиграла сјјано, а каже да јој је шампионат и освојено сребро донео велику срећу и искуство, посебно јер је у мечу против Немачке победила ривалку од које је губила 6:2, 5:0.

“Борила сам се до краја, као што се и борим увек и успела да извучем тај један од најбитнијих мечева. Веровала сам у себе, сваки поен сам се борила, сетила сам се због чега играм тенис и зашто то радим и да то волим", рекла је Костовићева, коју у наредним недељама оцекују ИТФ такмичења и борба за пласман на јуниорски грен слем у Њујорку.

Најмлађа и изузетно важна карика српске екипе била је 14-годишња Лана Вирц.

"Срећна сам што сам добила прилику да играм за селекцију Србију, мало нам је фалило среће да добијемо и дубл у финалу, али добро, сјајан резултат је иза нас, поносне смо, за мене лично ово је огромно искуство и подстрек за будућност", истакла је млада Суботичанка.

Светски шампионат одржаће се у новембру у Анталији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести