Навијачи траже да се Ђоковићу дозволи да игра у САД

ЊУЈОРК: Скоро шест хиљада људи потписало је петицију у којој се од власти Сједињених Америчких Држава тражи да дозволе да најбољи српски тенисер Новак Ђоковић игра на турнирима у овој земљи, преносе амерички медији.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Дозволите Ђоковићу да игра ове године на Ју-Ес опену" наслов је петиције, коју је до данас на страници "Цханге.орг" потписало 5.765 људи.

Фанови најбољег српског тенисера су разочарани, јер Ђоковић због актуелних правила о вакцинацији неће моћи да игра на америчком тлу.

Амерички медији подсећају да се Ђоковић и даље води као невакцинисанин странац због чега не може да игра на територији САД-а.

"У овој фази пандемије нема апсолутно ниједног разлога да се Ђоковићу забрани наступ на Ју-Ес опену. Америчка влада и Тениски савез САД (СТА) морају да раде заједно и да му допусте да игра. Ако невакцинисани Американци могу да играју, онда може и Ђоковић као легенда тениса. Предузмите нешто, УСТА", стоји у објашњењу ове петиције.

Амерички медији подсећају да сви који буду желели да дођу у САД морати да имају негативан тест на корона вирус, а међународни путници поред тога морају да поседују и доказ о вакцинацији.

Ђоковић је већ пропустио Мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију ове сезоне, јер није могао да приступи територији САД.

Српски тенисер на Отвореном првенству Америке брани 1.200 бодова освојених прошле године поразом у финалу од Данила Медведева.

Ју-Ес опен у Њујорку на програму је од 29. августа до 11. септембра. Ђоковић би требало пре последњег грен слем турнира сезоне требало да игра на Мастерсима у Синсинатију и Монтреалу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести