Срђан Ђоковић: Па шта ако је Новак навијао за Хрватску?

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера света Новака, говорио је о успесима и понашању свог сина, преноси Б92.
s
Фото: Youtube Printscreen

"То што Новак чини за Србију и српски народ је незамисливо. Неупоредиво је то шта се догађа сада и пре неких 20-ак година када смо први пут почели да одлазимо у иностранство. Новак је својим односом према свима показао да немамо чега да се стидимо – да смо ми Срби стари европски народ, а не геноцидан народ", изјавио је Ђоковић у емисији "Упитник".

Говорио је и о томе како Новака као особу виде у свету и какав то утицај има на нашу земљу.

"Странци га не воле, али га поштују. Поштују га, јер с одушевљењем говорио одакле је. Он не мрзи друге народе. Све око нас сматра својима и то је поглед на свет на који би сви требало да се угледамо. Зато га цене свуда, а највише га воле на Истоку и Кини. Новак је претеча неке друге Србије. Борба коју он води са својим рекетом и знањем... он само показује да постоји и други начин да људи схвате да смо део европске цивилизације".

Новаков је често био "на тапету" због изјава да навија за Хрватску.

"То је домаће васпитање. Нема успешног друштва без успешне породице. Нама су урушили фамилију и зато нам се много тога лошег дешава. Па, какав је то проблем што је он навијао за Хрватску? Па, они су наше комшије. То су његови пријатељи, ти фудбалери 'коцкастих'. Он је навијао за другаре. Морамо да престанемо са тим конфронтацијама више. Сећате се када су пре неколико година биле поплаве у Србији, Босни и Хрватској, он није помогао само родној земљи него и осталим двема. То је за њега била и остала једна земља и један народ. Не можемо другачије да се понашамо", открио је отац потенцијално највећег тенисера свих времена.

Што се тиче тениса и Новаковог наступа на Ролан Гаросу, Срђан је убеђен да ће његов син освојити други Гренд слем сезоне и објединити тзв. "Ђоко слем".

"Он је упоран, успешан, млад и тврдоглав. Нема разлога да не освоји Ролан Гарос", закључио је Срђан Ђоковић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести