Трећи тријумф Гојка Вучинића на турниру у Бановцима

Оно што смо најављивали и пре почетка турнира остварило се, талетованом Гојку Вучинићу дефинитивно пријају Бановци и, ко зна, можда у будућности поново и заигра за њих.

Када смо се пре неколико година упознали, тада дечак од 15-ак година дошао је са оцем и брзо смо се договорили око сарадње. Тада је наступао за сениорску екипу Бановаца Дунав и на 4. табли на лиги, а и на Купу Светозара Глигорића постигао је сјајне резултате. Од 2013. године игра и рејтинг турнире у Бановцима. Ово му је трећи тријумф, али сигурно и најдражи, јер је овај турнир био и најјачи.

Победити два највећа фаворита и уз то два велемајстора није мала ствар. То само говори да је Гојко на добром путу да дође и до највише титуле. Неће му бити нимало лако, јер је уписао и Електротехнички факултет у Београду као редован студент, али ће то свакако бити изазов да, као и до сада, са великим успехом одговори свим изазовима. Не сумњамо да ће он у томе и успети.

Судије су имале да раде само рутинске ствари, јер су брачном пару Станковић и Дулету Игњатовићу помогли играчи који су се понашали достојанствено и у поразу и у победи. А како се одвијало 9. коло? Гојко Вучинић и ВМ Бошко Абрамововић су ушли са пола бода више од ИМ Јована Радловачког и цео бод више од ВМ Горана Тодоровића, ФМ Славка Азарића, ИМ Николе Остојића, Ивана Тишме, Луке Радовића и Велимира Петрушића. Када су Абрамовић и Радловачки ремизирали, било је јасно да је Гојку довољан и реми за победнички пехар. Када је видео да је позиција изједначена, није желео превише да ризикује и склопио је примирје са Луком Радовићем из Крагујевца.

На трећем столу водила се беспоштедна борба, где је ВМ Горан Тодоровић успео да казни малу непрецизност Славка Азарића и на тај начин се домогао 4. места. Остојић је такође свим силама навалио на Петрушића који се храбро борио, али није успео да издржи притисак. Тако је Остојић на крају освојио 5. место, док се 6. домогао Иван Тишма који је успео да савлада Драгана Савића коме је, пак, припала награда за најборбенијег играча.

Најбољи омладинац је Лука Радовић који је добио ваучер “Каиса Комерц” на износ од 5.000 динара, баш као и најбољи кадет Стефан Тадић, најбоља кадеткиња Нада Трајковић, најбољи домаћи кадет Илија Вуковић и најбољи домаћи играч Мирослав Јовановић. Најбољи ветеран је ФМ Славко Азарић који је добио ваучер за једнодневни излет за двоје до Темишвара (дар агенције Сања Тревл), сет витамина Галеника а.д. и јастук (Стотекс). Најбоља женска табла је Ана Шакотић која је добила шаховски сто. Било је још много награда које су углавном додељене захваљујући фирмама Волво и Каиса Комерц Дулета Секулића.

Свим учесницима су се захвалили директор турнира и главни судија Миодраг Станковић и директор ОШ “Слободан Савковић” у Старим Бановцима Бошко Милојевић. Уједно њих двојица су и поделили награде, а све то је будним оком пратила камера РТВ Стара Пазова. Како је на самом крају истакао директор турнира, без помоћи СО Стара Пазова, Технопласта, Медиуса, Конкритетленд, Супер компани, Сања Тревл, Ксилиа, Галеника а.д., Волво, Талијан ауто, Амбалажерка Стари Бановци, уз техничку подршку Чес плус и Каиса Комерц и уз Небојшу Баралића за шест електронских табли, овакав турнир се сигурно не би могао одржати.

Жеља је да идуће године турнир буде још јачи, бољи и да буде још више страних играча, али и играча из општине. Према речима учесника, турнир је по свим аспектима заслужио високу оцену.Видимо се идуће године!

М. Станковић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести