Турски тим није непобедив

Стонотенисерке Новог Сада још су под утиском велике победе над португалским Сао Жоао од 3:1 и пласманом у 4. коло Купа Европе. О мечу између наше Анете Максути

 и Кинескиње Лин Гуи још се прича. Најбоља сениорка Србије још једном је потврдила свој раскошњи таленат и квалитет. Овом победом се 21-годишњој играчици Новог Сада на неки начин све вратило за недавни несрећни пораз од европске првакиње, Румунке Елизабете Самаре на ЕП у Будимпешти, када је водила са 3:1 у сетовима и имала меч лопту, а потом изгубила са 3:4. 

- Још нисам преболела тај пораз. Могла сам елиминисати најбољу играчицу Старог континента и ко зна шта би после било у борби за медаљу. Међутим, морам да признам да сам сада имала доста среће против Кинескиње Лин. Водила је са 1:0 у сетовима и имала 10:6 у другом. Ни сама не знам како сам успела да освојим шест узастопних поена. То ми је дало самопоуздања па сам у наредна два сета одиграла меч досадашње каријере. Пресрећна сам - каже Максутијева.

Веома значајан поен у победи Новог Сада донела је Викториа Тружински. Државна сениорска првакиња је уместо на другој, била постављане на трећу таблу. Била је то тактичка замисао како би Нови Сад, условно речено, уписао сигуран поен.
- Договорили смо се да играм на тројци, како бих за противницу имала Маријану Гонсалес, од које сам реално боља. Истовремено сам склоњена са друге табле где би ишла на партију са Рускињом Храмко која игра само одбрану, што мени не лежи. Признајем да сам имала притисак јер да нисам победила дошло би до пете партије,када је све могуће - рекла је Викторија Тружински.

Шампион Србије састаће се у четвртој рунди Купа Европе са турским Тигемом из Анкаре, који је направио прворазредно изненађење пошто је елиминисао фаворита чешки Хрумлов. Иначе, Сао Жоао је у другој рунди квалификационих група победио будућег противника Новог Сада, што значи да наше стонотенисерке имају великих шанси да преброде и наредно коло.

- То јесте изненађење, али многи не знају да се турски тим значајно појачао, довео је румунску репрезентативку Хирићи. Она је веома незгодна леворука, искусна играчица. Такође, Рускиња Новикова је остала, иако се причало да ће отићи. Она је њихов лидер. И она, као и Храмко, игра претежно одбрану, па је веома тешко против ње играти - открио је спортски директор Новог Сада Дан Фрациле.

Нови Сад је пре две године изгубио од Тигема када је био домаћин другог круга квалификација.
- Сада је друга прича. Тада су наше девојке имале свега 18 година. Сада су много искусније. Мада смо те године баш глупо изгубили. Све је било тада у нашим рукама, али су се наше играчице помало уплашиле победе. Оно што је важно је да имамо много видео материјала. Стручни штаб има довољно времена да припрему утакмицу, а ја лично сматрам да одличан турски тим није непобедив - казао је Фрациле.

Наш тим поново ће имати предност домаћег терена пошто има бољи европски коефицијент од екипе из Анкаре. Нови стонотениски спектакл је на програму 17. децембра у Спенсу.

Ј. Галић

 

Сјајна подршка

Новосадске стонотенисерке су имале сјајну подршку из клупског омладинског погона, што је ставило посебан печат на прави спектакл у стонотенској дворани Спенса. Рад клупске управе, са Зораном Вучевићем на челу, и укључивањем све већег броја деце у овај спорт још један је доказ да Нови Сад није случајно изабран за Европску престоницу младих. Очигледно је да се стони тенис враћа на велика врата у Спенс.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести