У Сјеници и на Копаонику идеални услови

Припреме за нову веслачку сезону у пуном су јеку. Две групе кандидата за састав репрезентације део јануарског циклуса провешће ван Београда. Сениори А,

Милош Васић, Ненад Беђик, Марко Марјановић, Александар Филиповић, Милош Станојевић и Петар Јовановић, су отпутовали у Сјеницу, где ће, под руководством Николе Стојића, тренирати наредне две недеље у најпознатијем Биатлон центру у Србији. Утиске из Сјенице пренео је Никола Стојић, који први пут у последње три деценије једну веслачку сезону почиње у сасвим другој улози. Подсећања ради, Стојић је у мају прошле године ставио тачку на 30-годишњу бриљантну каријеру.

– Са момцима сам све време на стази. У појединим моментима се мало заборавим па кренем да форсирам, али убрзо схватим да не могу да пратим ритам – каже Стојић. – У Сјеници је права зимска идила. Прилично је хладно, температура се креће око минус 20, провејава снег, а има и сунца. Међутим, то није ништа неуобичајено за овај регион и није неиздржљиво. Стаза је одлична за нордијско трчање које смо први пут увели у програм припрема прошле године у Аустрији. Имамо и два почетника – Васића и Јовановића, који су при пут стали на скије.

Они са директором Биатлон центра Мирсадом и самном тренутно уче по равном делу, док остали одрађују пун интезитет тренинга. Услови за припреме су одлични, наишли смо на најсрдачније гостопримство домаћина, који нам излазе у сусрет за било који захтев, а сигурно је да ће ово бити увод у дугогодишњу сарадњу са овим Биатлон центром. Иначе, осим нордијског трчања које је на менију пре подне у трајању од око три сата, по подне су у плану тренинзи на ергометрима и теретани.

Сенори Б, Урош Димитријевић, Марко Ристић, Душан Славнић, Зоран Рајић, Никола Цвијетић и Лазар Лазовић, су на припрема на Копаонику, где ће, под диригентском палицом члана Селекторске комисије Душана Ковачевића, радити до наредне суботе.И ова група репрезентативаца има идеалне услове за рад.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести