У Зрењанину је милина играти

Ватерполо репрезентација Србије у оквиру 5. кола А групе Светске лиге у уторак дочекује екипу Немачке. Селкетор Дејан Савић ће одлучити којих 13 играча ће играти са Немачком.

 Наши играчи малтене су већ обезбедили пласман на завршни турнир Светске лиге, који се игра у јуну, а евентуалном победом ће оверити прво место. За сада је извесно да у српском тиму неће бити капитена Филипа Филиповића, због повреде руке, па је одлучено да се не ризикује.

- Драго нам је што поново играмо у Зрењанину. Пре две године смо у том базену одиграли пријатељску утакмицу са Аустралијом и било је сјајно. Сигуран сам да ће и сада тако да буде. Сигуран сам да ћемо добром игром да се одужимо публици. Ово је практично почетак сезоне, имали смо састанак и селектор нам је предочио шта нас све чека у наредном периоду - рекао је сјани голман Бранислав Митровић.

Његов колега по улози Гојко Пијетловић, такође, очекује лепу атмосферу.- Знам да ће у Зрењанину бито дивна атмосфера, али и незгодан ривал. Није тајна да смо фаворити, с тим што не смемо да дозволимо да Немци наметну свој ритам. Дакле, озбиљан прилаз утакмици и не би требало да буде проблема – казао је Пијетловић.Никола Јакшић се присетио утакмице у Берлину, када је Србија славила са 15:9.

- Није било лако у прошлом дуелу са Немцима. Сада играмо код куће, пред очекивано пуним трибинама што је мотив више да уз добру игру победимо чиме ћемо обезбедити завршни турнир. Волим што утакмице играмо ван Београда, атмосфера је у мањим срединама увек изванредна и у таквим амбијенту је милина играти – истакао је Јакшић.

Андрија Прлаиновић је рекао да је у националном дресу изгубио само једну утакмицу и то управо од Немачке у Крушевцу, пре шест година.- Са Немцима морамо да будемо опрезни. Нама је у плану пласман на завршни турнир и то би нам биле припреме пред круну сезоне - Светско првенство у Будимпешти. Лепо је да смо скоро сви ту и сигуран сам да ћемо у Зрењанину сви уживати у сјајној атмосфери – рекао је Прлаиновић.
Утакмица у Зрењанину игра се од 18 часова, уз пернос на РТС 2, а карте су распродате.
 

Г. М.

 

Мечеви

А група: Србија – Немачка (18), Словачка – Румунија (19)
Б група: Холандија – Грчка (20), Хрватска – Француска (18)
Ц група: Италија – Русија (20.15)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести