Увертира за Европски шампионат

Првенство Балкана у атлетици одржаће се у суботу у Београдској арени и биће последња провера атлетичара пред дворанско Европско првенство (3–5. март).

- Да нема првенства Европе, Балканијада би била највећи атлетски догађај у Србији ове године, али је овако помало у сенци због великог такмичења које нам предстоји - рекао је директор Атлетског савеза и потпредседник Балканске федерације Слободан Бранковић.Бранковић је навео да је Арена спремна да угости атлетичаре из 16 земаља Балкана.

- Нема сумње да ће ово бити један од најбољих балканских шампионата икада организованих. Атлетичари са Балкана први ће имати прилику да осете прелепу атлетску стазу на три и по метара висине - рекао је Бранковић.  Лазар Анић се нада да ће одбранити титулу шампиона Балкана у скоку у даљ.
- У сјајној сам форми, то показују и моји резултати на последња два-три такмичења. Од Балканијаде очекујем да одбраним титулу од прошле године и да то буде испит пред Европско првенство. Најбољи скакачи из региона ће бити ту - рекао је Анић.
Тренер Рифат Зилкић се нада добрим резултатима.

- Амела Терзић има норму за европски шампионат, трчаће на 1.500 метара и покушаће да у јакој конкуренцији подигне ниво форме. Елзан Бибић ће покушати да испуни критеријум на 3.000 метара (8:05 минута), као и Теодора Симовоћ у истој дисциплини (9:15 минута), иако јој дворана није императив - рекао је Зилкић,а Амела је додала: - Спремна сам, али не желим да трчим са толико емоција, већ хоћу да најбоље оставим за првенство Европе. У недељу ћу имати прилику да се први пут такмичим у Комбанк арени.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести