ЕП Нови Сад јуниорке: Србија међу осам, пале Бугарке

Србија је против Бугарске после равноправне прве четвртине, одиграла боље другу у којој су доминирале центри Србије Капларевић и Секулић уз прецизне Јосифовићеву и Новаковићеву.
Juniorke Srbije
Фото: Дневник/Ф. Бакић

У првих осам минута Србија је завршила са минималном предношћу. У старту 2:0 преко Луке и Новаковићеве али су се Бугарке враћале. После 3:1 (Капларевић), пуних пет минута се није тресла противничка мрежа. Ривал је искористио играча више, смањио на 3:2 и тако је остало до првог одмора. Два гола одличне Капларевићке донела су мир у екипу.После сјајне одбране Петровићке уписала се и капитен Нина Јосифовић. Са 6:2 средином друге четвртине лакше се дисало, практично ток утакмице је добијао српске тонове. Милићевић је погодила за 7:2. У финишу је Бугарска постигла трећи гол са играчем више.На одлично додавање Секулићке, Јосифовићка је била егзекутор за 8:3. До великог одмора са играчем више је смањила Христова а потом је после избореног искључења поново Секулићке Новаковићка била прецизна.

Потпуно контролишући игру Србија је константно лепим акцијама повећавала предност(12:4,15:5). Петровићка је била одлична на голу, напад ефикасан украшеним лепим головима Авдићеве, Новаковићеве, Илићеве и поново ефикасне Луке.

Убедљив тријумф Србије, трећи на првенству и заслужен пласман међу осам најбољих тимова Европе.

Српске јуниорке ће покушати у петак од 19.30 да направе изненађење и да против одличне Холандије покушају да се пласирају у полуфинале.

Селектор Бајковић је по завршетку истакао:

- Мало слабије у првој четвртини, после је квалитет дошао до изражаја. Сада имамо нови циљ да мећу осам најбољих изборимо што бољу позицију. Холанђанке су велики фаворити али ми хоћемо да у свакој утакмици до краја дамо максимум, свесни да смо урадили оно што смо желели у овом стадијуму такмичења.

Капитен Нина Јосифовић је прокоментарисала:

- Није било тешко. Опуштено смо ушле и игра је морала да буде боља. Једва чекамо Холандију и верујем у ову екипу. Битан је улаз у игру. Ако буде све како треба све је могуће.

Анђела Петровић је истакла:

- Лош почетак, али смо научиле да се вратимо у правом тренутку. Одбрана се поправила. у нападу смо биле како је време проалзило све боље. Против Холандије немамо шта да изгубимо.

Нађа Новаковић:

- Требало је много боље. Испало је да се чувамо за Холандију. Одлична су екипа, иду на медаљу, али верујем да можемо да им пружимо јак отпор и ако нам се укаже шанса можда их изненадимо.

Србија – Бугарска 22:5 (3:2, 6:2,6:1,7:0)

НОВИ САД: Базен СПЕНС, гледалаца: 200, судије: Војеводин (Русија), Манеа (Румунија). Играч више: Србија 11 (7), Бугарска 10 (3).

СРБИЈА: Петровић, Швец, Авдић 3, Милићевић 2, Јосифовић 2, Митић, Лука 4, Новаковић 3, Капларевић 4, Илић 3, Гашић, Секулић 1, Травар.

БУГАРСКА: Ефтимова, Стефанова 2, М.Христова 2, Х.Христова, Сирихишка, Џунова, Комирџиева, Руменова, Т.Димитрова 1, Р.Димитрвова, Минчева 1, Валчева, Х.Христова.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести