Европа куп: Србија четврта, Италији бронза

У последњој утакмици Европа купа ватерполо репрезентација  Србије остала је без медаље, поражена је од Италије са 9:10 (3:1, 3:3, 2:4, 1:2).
Vaterpolisti Srbije cestitali Vaskrs/VSS
Фото: Ватерполисти Србије честитали Васкрс/ВСС

Сјајну игру у првих десет минута и вођстви 5:1 Италијани су ануирали грубом игром уз суђење које је било катастрофално, како се и очекивало. После великог одмора прокрет, серија Италије 4:0 и вођство 8:6 али се наш тим вратио у игру.

Италија је повела 10:8, Рашовић је смањио али Србија није могла да начини преокрет.

- Видели смо шта нас чека у Барселони. Припремићемо се. Знамо где су грешке, играч више, затварање контри. О суђењу бих свашта рекао али ћу се уздржати. Није лепо када се чак и на овако небитном такмичењу остане без медаље. Али понављам све смо видели и припремићемо се - рекао је Душан Мандић. Дејан Савић је истакао како је ово пример како једна екипа може да победи сама себе, док је Бранислав Митровић видно разочаран догађањима у базену је био још краћи. Тоном који је говорио више од речи:

- Честитам Италији.  

Србија – Италија 9:10 (3:1, 3:3, 2:4, 1:2)

РИЈЕКА: Базен „ Здравко Ћиро Ковачић“, гледалаца: 500, судије: Гомез (Шпанија), Секељ (Мађарска). Играч више: Србија 16 (5), Италија 11 (3). Петерци: Србија 1 (1).

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 3, Томић, Драшовић, Ћук 1, Д.Пијетловић 1, Лазић 1, Алексић, Јакшић 1, Филиповић 1, Суботић, С.Рашовић 1, Б.Митровић.

ИТАЛИЈА: Дел Лунго, Ди Фулвио 1, Молина 1, Фиљоли 3, Фондели, Велото, Ренцуто, Еченике 1, Прешути 1, Бодегас 3, Долче, Бертоли, Никосиа.

Ватерполисти: Срећан Ускрс!

Јутро после пораза од Хрватске ватерполисти Србије са стручним штабом су неколико минута провели у празничном расположењу. Међусобне честитке за Украс и традиционално надметање у туцању јајима.

- Свима који славе, посебно грађанима у Србији желимо срећне Ускршње празнике – заједничка је порука српске репрезентације из Ријеке.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести