Мандић: Мађари највећи ривал за злато

БЕОГРАД: Повртаник у српску ватерполо селекцију Душан Мандић, који због повреде није био у тиму на завршном турниру Светске лиге, изјавио је данас да је потпуно спреман за предстојеће првенство света где Србија брани титулу.
vaterpolo, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

"Мађари ће нам бити можда и највећ конкуренти, чињеница је да су подмладили екипу, али имају огроман мотив, играју пред својом публиком, а нови селектор је увек ту да промени атмосферу. Такође, Италијани играју све боље, па осим њих очекујем да у најужем кругу фаворита буду и Хрвати. Посебно ће бити занимљиво видети нове саставе Црне Горе и Шпаније", изјавио је Мандић за сајт ВСС.

У екипи су и двојица дебитаната на првенствима света Немања Убовић и Виктор Рашовић, који су у тиму наследили Слободана Никића и Живка Гоцића.
"Коначно сам и то дочекао. Заиста сам пресрећан, јер ћу бити у прилици да заиграм на Светском првенству. Очекујем да ћемо се показати у најбољем светлу, а лично се надам да ћу оправдати позив и поверење селектора Дејана Савића", изјавио је Убовић.

Рашовић је такође изразио задовољство што је у тиму.

"Четири године сам био на ширем списку, учио сам од најбољих и зато сада не сумњам у себе. Свестан сам тежине такмичења, али знам да са тиме могу да се изборим и потрудићу се да одиграм најбоље у животу. Подршка екипе је сјајна и много ми значи", рекао је Рашовић.
Србија ће у Будимпешти играти у Ц групи са Шпанијом, Грчком и Јужном Африком.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести