Почиње првенство Србије за ватерполисткиње, Војводина дочекује Палилулу (18.30)

НОВИ САД: Првенство Србије за ватерполисткиње почиње овог викенда, а бранилац дупле круне новосадска Војводина у свом базену дочекује екипу Палилуле.
1
Фото: Ф. Бакић

Утакмица се игра у базену Слана бара данас од 18.30 часова. Изабранице Слађане Дрезгић су проверу за домаћи шампионат имале недавно на првом турниру Дунав регионалне лиге у Сентешу, где су забележиле три победе и налазе се у врху табеле. Војводина је већ у првом колу играла дерби против Црвене звезде и славила са 13:8, док је друге две победе уписала против Страконица 12:7 и Партизана 23:3. Добар увод за старт у домаћем првенству.

– Екипа Палилуле је веома млада, ми смо фаворити у овом дуелу, тако да ћу и ја искористити прилику да укажем прилику млађим играчицама, као и неколицини девојака из наше ватерполо школе, како би имале прилику да осете како изгледа озбиљнија утакмица – казала је Слађана Дрезгић тренер Војводине.


Распоред

Данас

Суперлига: Партизан – Шабац (19).

Прва лига за жене: Војводина – Палилула (18.30).

Прва А лига: ЖАК – Бањица (20), Београд – Земун (20,45), Стари град – Младост (19).

Сутра

Прва лига за жене: Партизан – Сента (18.45), Таш 2000 – Спартак (10.30).

Прва А лига: Сава – Бечеј (18).


Новосађанке у години јубилеја, када прослављају десет година од прве одигране утакмице желе да трећи пут освоје дуплу круну.

– Да ове године је десет година од како смо одиграле прву званичну утакмицу и желимо да се за јубилеј окитимо још једном дуплом круном. За разлику од прошле када је било 10 екипа, ове године такмичиће се осам тимова. Играћемо свако са сваким, а онда ће после тих пласмана прве четири формирати А групу, а остале четири Б групу. Од марта се наставља по систему од прошле године, следи плеј – оф и финале. Куп ће се играти у јануару следеће године. Такође, у Дунав регионалној лиги имамо високе амбиције и жеља нам је да се опет нађемо међу освајачима одличја.

Девојке су већ две године заједно, екипа је за разлику од осталих у домаћем шампионату, претрпела минималне  промене. Наиме, уместо Бразилке Мари Козмо у клуб је дошла још једна Рускиња Јулија Савченко.

– Јулија је млада девојка, 2004. годиште. За сада сам задовољна оним што показује. Пошто је касно дошла, нисмо успели да јој средимо визу, па није наступала у Сентешу. Сада ми још остаје да радимо на њеном уклапању у екипу – закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести