ПУ Шабац демантује тврдње о инциденту на ватерполо финалу

ШАБАЦ: Полицијска управа Шабац одбацила је вечерас као апсолутно нетачне тврдње градоначелника Небојше Зеленовића да је "полиција на бочни улаз увела хулигане који су синоћ напали навијаче ватерполиста Шапца, који су, после победе над београдском Црвеном звездом у финалу пељ-офа, први пут постали прваци државе.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

"Контролу уласка навијача у халу у Шапцу, као и увек и на свим утакмицама у Србији, вршили су искључиво припадници редарске службе који су ангажовани од стране организатора меча. У складу са својим надлежностима, полиција је једино изван хале предузимала мере раздвајања и усмеравања домаћих и гостујућих навијача", каже се у саопштењу шабачке ПУ и наглашава да нико од припадника радарске службе није пријавио полицији да је неко покушао да уђе без улазнице.

Подсећа се и да организатор утакмице између ватерполиста Шапца и Црвене звезде није продавао карте за меч, већ су оне дељене навијачима, од којих је 50 уступљено гостујућем тиму, и додаје да је организатор утакмице у последњем тренутку променио одлуку на ком делу трибине ће бити смештени навијачи Црвене звезде, тачније на простору који није првобитно пријављен Полицијској управи Шабац, а у складу с којим су и планиране мере обезбеђења ове утакмице.

Полицијска управа истиче да је полиција у халу "ушла тек на позив делегата када је дошло до нарушавања јавног реда и мира, након чега је он убрзо успостављен, а утакмица настављена".
Додаје се да навијач који је повређен том приликом није затечен на базену, а полиција је одмах по сазнању да се лице с повредама јавило у шабачку болницу, отишла тамо и с њим обавила разговор у вези са околностима овог догађаја.

"Припадници Полицијске управе Шабац идентификовали су једну особу за коју се сумња да је учествовала у повређивању овог навијача и за њим се интензивно трага. Полиција ради на расветљавању свих околности овог догађаја, а о свему је обавештено и надлежно тужилаштво", каже се на крају саопштења шабачке Полицијске управе.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести