Селектор Хрватске: Да будемо као Србија...

ЗАГРЕБ: Селектор ватерполо репрезентације Хрватске Ивица Туцак изнео је низ похвала за селекцију Србије, истакавши да његов тим жели да се угледа на актуелног олимпијског, светског и европског првака, али и да има план како да га скине са трона.
fina-budapest2017.com
Фото: fina-budapest2017.com

"Ментално су веома јаки, на њих не утичу ни судије, бура, киша, играју своју игру. То желим да створимо и ми. Српски ватерполисти су веома јаки "на ногама" и јако покретљиви у одбрани. Позициони напад и играч више им делују врло једноставно, али је ефектно. То и јесте смисао спорта. Наша жеља је да их скинемо са трона и то није немогућа мисија, само ћемо морати неке ствари у нашој игри да променимо", рекао је Туцак за Спортске новости.

Туцак, чија селекција је последњи пут против Србије убедљиво изгубила 11:7 у финалу Олимпијских игара, сматра да Хрвати морају да промене однос у игри према Душану Мандићу и Филипу Филиповићу.

"Када изгубите од истог противника два или три пута заредом, убедљиво, онда је јасно да нешто мора да се мења. Дође ли до те утакмице, сигурно ћемо променити нешто", закључио је Туцак.

Светско првенство у Будимпешти почело је данас, Србија на старту игра против Јужне Африке од 17.30, док се Хрватска састаје са САД од 18.30.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести