Тешка победа ватерполиста Војводине

Ватерполисти Војводине теже од очекиваног савладали су екипу Старог града у 4. колу Суперлиге са 12:9, по четвртинама 2:3, 4:1, 1:4, 5:1. Борбени Београђани нису се предавали три четвртине, а онда је пресудила боља физичка спрема Новосађана који су на крају извојевали важну победу.
marko trkulja, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Марко Тркуља, фото: Дневник/Филип Бакић

У првој четвртини водила се егал борба у базену, да би на крају гости стекли минималну предност (3:2). Већ почетком друге деоница Стари град је имао два гола предности, а онда је Војводина успела да направи преокрет и серијом 4:0 на велики одмор оде са предношћу 6:4. Тада је изгледало да ће Новосађани ипак лакше изаћи на крај са Београђанима, али у наставку меча гости су то побили. Прво су успели да изједначе, а онда после још једног вођства домаћих и да поново пређу у вођство од 8:7 на крају треће четвртине. После дуже муке и изједначене игре почетком четвртог периода, Војводина је успела да направи предност и да је задржи у другом делу последње деонице за коначних 12:9.

Утакмица је одиграна у Базену Слана бара и присуствовало јој је стотинак гледалаца. Судије: Раковић, Крстоношић (Београд) и Киш (Нови Сад). Играч више: Војводина 8 (4), Стари град 12 (6). Петерци: Стари град 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Марић, Максимовић 3, Чабрило, Митровић 1, Прекогачић 1, Рогач 1, Тркуља 3, Васић, Марчета, Виторовић (8 одбрана), Месхи 3.

СТАРИ ГРАД: Маринковић (11 одбрана), Шуберић 1, Гиговић 1, Михаиловић, Ракић, Рађеновић 1, Спасић 1, Поповић, Ковачевић, Митровић 3, Грцић, Томашевић 2, Нидлеман, Секулић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести