Ватерполисти Војводине верују у опстанак

Ватерполисти Војводине поражени су у првој утакмици баража за опстанак у А1 Регионалној лиги у Сплиту од екипе ПОШК са 9:6, а сутра ће покушати да у свом базену надокнаде“ минус“ од три гола.
kristijan sulc filip bakic
Фото: Кристијан Шулц, фото: Ф. Бакић

Тренер Новосађана Владимир Цукић је истакао да је у првој утакмици и поред пораза било позитивних момената и да су заправо само три минута  пада у завршници довела до пораза. Воша мора да победи са четири разлике, ако буде са три пуцаће се петерци.

"Добро смо одиграли почетак и средину меча, али смо у та три минута у последњој деоници заказали у неким задацима. Били смо и констано под притиском играча мање, јер морам да кажем да је суђење у једном делу утакмице било благо на страни домаћина. Сада од играча тражим да испуне задатке, да воља и жеља не смеју да изостану и да буду свесни да се утакмица игра од почетка до краја. Сигуран сам да ће то бити најбоља утакмица Војводине у овој сезони и да повољан резултат неће изостати, а самим тим и опстанак у елитном надметању Регионалне лиге", казао је Цукић.

Првотимац Милош Максимовић је истакао да је екипа сама себе победила у Сплиту.

"Правили смо неке грешке које нису карактеристичне за нас и то морамо да исправимо. Очекује нас тешка и неизвесна утакмица. Верујем да можемо да надокнадимо заостатак. Жељу и мотив имамо, спремни смо да покажемо да смо бољи", казао је Максимовић.

Кристијан Шулц није желео да се враћа на утакмицу у Сплиту, али је обећао да је екипа спремна и да тих лоших три минута у првом дуелу не значе ништа.

"Уколико наметнемо наш ритам и стил игре они неће успети да се снађу. Сигуран сам да нећемо поновити тај период лоше игре из Сплита и да ћемо их од почетка „начети“ и на крају победити", истакао је Шулц.

Утакмица између Војводине и ПОШК-а игра се сутра од 19 часова на базену Слана бара уз пренос на РТ Војводини.

Г. Маленовић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести