Владе Дивац: Поносан на успехе српских спортиста

Одлазећи председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је да у српском спорту има много људи који ту не би требало да буду.

Легендарни кошаркаш истакао је да његов наследник такве ствари треба да елиминише.

- Много људи који не би требало да буду у спорту су и даље у спорту. Надам се да ће мој наследник у сарадњи са министартвом успети да то елиминише - рекао је Дивац новинарима на годишњој свечаности ОКС.

Дивац напушта ОКС после скоро осам година на његовом челу, а наследника није добио на седници Скупштине те организације због недостатка кворума.

- ОКС је постао права институција спорта у овом земљи, који се бави својим послом, а то је да буде сервис спортиста. Нажалост, ових дана поново га враћамо у политику и то је оно што не ваља. Није начин да спорт увлачимо у оно што не треба да буде.

Он је навео да је Србија једна од најталентованијих нација на свету, што показују резултати и спортисти са успешним каријерама. Ипак, оценио је да је веома тешко радити у Србији.

- Веома је тешко радити у овим условима овде јер се тај рад, пре свега спортиста и тренера, не цени превише. Без правих тренера нећемо имати праве спортисте.

Србија је на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру освојила осам медаља, а Дивац је навео да је увек веровао да постоји квалитет за много одличја.

- Осам медаља је велики успех. Поносан сам јер се ова година завршила на такав начин - казао је Дивац.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести