Воша славила „на искуство”

Одбојкаши Војводине НС семе славили су у првом мечу финала плеј-офа против много старије и искусније екипа Јединства из Старе Пазове те тако дошли корак ближе ка пласману у финале.

Војводина НС семе - Јединство (СП) 3:0 (28:26, 25:22, 25:23)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 400, судије: Лазаревић (Шабац), Рогић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 13, Вучићевић, Илинчић, Станковић 5, Премовић 10, Надаждин, Кујунџић 15, Пековић (л), Мехић 11, Радовић 1, Тодоровић 2, Перић.

ЈЕДИНСТВО (НП): Радивојевић, Милић 5, Пешут 6, Радишић 1, Мајсторовић (л), Јовановић 14, Пајић 12, Мадић 2, Матијашевић, Мицић 6, Паравиња, Рољић 3.

Новосађани су славили „на искуство„. Иако сви играчи заједно немају сезона у ногама као појединци из противничке екипе, у сваком сету решавали су питање победника у завршницама.

Сремци који су због сјајних игара у другом делу шампионата понели епитет најпријатнијег изненађења, нису личили на себе и правили су грешке које су им у минулим мечевима биле несвојствене. У сва три сета гости су имали велику предност, али до средине сета, па су готово необјашљиво падали у завршницама.

Војводина је меч почела са неколико грешака, а гости су играли мирно и веома добро те на обавезном одмору имали пет поена вишка. Наставила се добра игра Сремаца који су повели 17:10, домаћи тренер Османкач заменио је организатора игре и то се убрзо исплатило. Тодоровић се показао као џокер (заменио је Радовића), и веома брзо примирио нападе Новосађана. Иницијалну серију започео је Симић добрим блоком, Пазовчани су везали неколико грешака па се домаћин примакао на свега три поена мањка, али је асом Пајића Јединство поново имало колосалних 20:15. Стабилизовала се Војводина у игри и поново топила заостатак, али је опет имала проблем са сервисима ривала који је после аса Милића повео 23:19. Тада је на сервис домаћих стао Вук Тодоровић, померио примаче Јединства, а ас сервисом донео изједначење (24:24). Играло се поен за поен, грешка Рољића  донела је домаћину квалитет, а на сет лопти погрешио је Пајић и закључио преокрет црвено-белих.

Други сет почео је са доста грешака и несигурности са обе стране. Водили су домаћи 9:6, али су са четири узастопна блока Јовановића и Милића гости преокренули и серијом 6:0 дошли у вођство. Држали су Сремци ту предност бољим сервисом, донекле је и увећали, али је одличним сервисима Премовић покренуо серију свог тима, активирао се Кујунџић у нападу и дошло је до изједначења (19:19).  Ас сервисом Мехића Војводина је повела, поеном Кујунџића и блоком Симића имао је домаћин две сет лопте, а до удвостручења вођства погурао их је Пешут, грешком на сет лопти.

У трећем сету виђен је сценарио сличан као у првом. После неколико грешака домаћих, Јединство је на техничком тајм-ауту имао пет поена вишка (12:7) али се за свега два минута домаћин распуцао, нападао са сервиса и вратио се на пристојнији заостатак (12:14). Мењала су оба тренера како је игра њиховог тима падала, али се поново боље снашао домаћи тренер. Пајић је на овом сусрету углавном грешио у битним тренуцима, а поново се распуцао Премовић за домаће, па су Новосађани  поново повели ас сервисом Мехића (20:19). Грешкама на тешким лоптама у завршници сета гости су погурали црвено-беле и Мадић је сервис грешком на меч лопти запечатио веома слабо издање екипе из Старе Пазове.

Други сусрет полуфинала игра се у четвртак такође у Новом Саду од 17 часова уз ТВ пренос.

М. Ристић

 

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести