Вукелићева и Војновић шампиони у куглашком спринту

Светски јуниорски шампион у спринту и члан јуниорске куглашке репрезентације Србије која је у мају на Светском првенству у Новиграду освојила четврту узастопну шампионску титулу

 - Милорад Војновић, првотимац суперлигаша Новог Сада, освојио је сениорску титулу на Шампионату Србије у спринту у куглани у Врбасу. Победио је у финалу Милутина Давидовића из београдског ИМР. Две бронзе освојили су јуниорски репрезентативци из шампионске селекције Србије - Бојан Кличарић, као и Норбет Ерњеши из новобечејског Јединства.

Од дама, славила је  Биљана Вукелић, чланица суперлигаша Срема из Руме, која је у финалу била боља после „златних кугли“ од двоструке јуниорске државне вицешампионке (појединачно и за комбинацију) Маје Ђукић из новосадског Радничког. Бронзане медаље припале су куглашицама београдских суперлигаша Ани Мартон (ЕДБ) и Милици Антић (Сингидунум).  Интересантно је да је Вукелићева и четвртфинале добила на „златне кугле“, а да је, као седма, ушла међу најбољих осам које су после квалификација наставиоле разигравање за трофеје.

Резултати у Врбасу куглаши (финале): Милорад Војновић (Раднички, Нови Сад) - Милутин Давидовић (ИМР, Београд)  2:0 (110:105, 95:86).
Коначни пласман: 1. Војновић (Раднички, НС), 2. Давидовић (ИМР), два трећа места: Ерњеши (Јединтсво, Нови Бечеј) и Кличарић (Црвена звезда).
Куглашице, куглана на Бањици (финале): Маја Ђукић (Раднички, Нови Сад) - Биљана Вукелић (Срем, Рума)  1:1 (117:94, 95:101, победа Вукелићеве на „златне кугле“ 16:14).

Коначни пласман: 1. Вукелић (Срем), 2. Ђукић (Раднилчки, НС),  две бронзе: Мартон (ЕДБ) и Антић (Сингидунум).

Р. Д.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести