Загорчић поново на клупи Воше

Зоран Марић више није шеф стручног штаба ФК Војводина, а нови (стари) тренер је дојучерашњи стратег Доњег Срема Златомир Загорчић. Одлуку да се прекине сарадња с Марићем донели су чланови УО црвено-белих,

 реагујући на последња два првенствена пораза, од Црвене звезде (0:3) и Јагодине (1:4), уједно овластивши спортски сектор да у најкраћем року предложи решење за новог шефа струке. Већ у току дана постигнут је договор са Загорчићем и очекује се да ће он данас водити тренинг новосадског суперлигаша.

- Брзо смо се договорили о будућој сарадњи и  преподне сам споразумно раскинуо уговор с Доњим Сремом - рекао је Златомир Загоричић. - Иако још нисмо прецизирали све ствари, мислим да ћу данас водити тренинг у ФЦ “Вујадин Бошков”, а оно што је сигурно јесте да ће ми и даље асистент бити Золтан Сабо. О осталим члановима стручног штаба моћи ћемо да разговарамо већ за који дан.

Војводина има изузетно младу екипу, чија младост неминовно доноси и осцилације. Да ли та чињеница код вас изазива неку врсту опреза, па и страха, или сте оптимиста?

- Да нисам оптимиста, не бих ни прихватио овај посао. Не, не плаши ме Војводинина младост, јер све те момке од раније много добро познајем. Пратио сам игре црвено-белих и верујем да, уз максималну озбиљност у раду, можемо да се тргнемо и почнемо да остварујемо жељене резултате. Осцилација ће и даље бити, али морамо да учинимо максимум напора да их сведемо на најмању меру.

У суботу вас очекује дуел у Нишу, где ће вам домаћин бити овог пролећа веома добра екипа Радничког?

- Познајем Нишлије изузетно добро, јер сам као тренер Доњег Срема водио екипу у прошлу суботу управо у дуелу с Радничким (1:1) у Пећинцима. Требаће нам и мало среће у тој утакмици, али, поновићу, верујем у тим Војводине и убеђен сам да, заједничким напором, можемо да кренемо путем којим сви желимо – поручио је Златомир Загорчић.

A. Предојевић
 

Биографија

Златомир Загорчић је рођен 15. јуна 1971. године у Новом Саду. Фудбал је играо у дресовима Новог Сада, бугарског Литекса, турске Аданеспор, швајцарског Лугана, поново Литекса и Новог Сада и каријеру је завршио 2005. године. Уз српско, има и бугарско држављанство и носио је дрес репрезентације ове земље у 23 утакмице.
Тренерским послом почео је да се бави 2006. године у Литексу из Ловеча, као помоћник Љупка Петровића. Шеф стручног штаба Војводине био је од маја до септембра 2012. године и, у тренутку када је смењен, Новосађани су били први на табели са три победе и једном нерешеном утакмицом. Од јула 2013. године опет је, сада самостално, водио Литекс, а од октобра прошле године до данас био је први стручњак на клупи Доњег Срема.

Не осврћем се уназад

Замолили смо Загорчића да прокоментарише чињеницу да се у првом мандату није најлепше растао с Новосађанима, пошто је смењен у тренутку када је Војводина била на челу табеле у Суперлиги.
- Не осврћем се уназад и гледам искључиво према будућности - одговорио је Загорчић. - Једино о чему у овом тренутку размишљам јесте то како да Војводина игра добро и прави резултате.

ШЋЕПАНОВИЋ: Најбоље решење

Управни одбор ФК Војводина донео је одлуку да прекине даљу сарадњу с досадашњим шефом стручног штаба Зораном Марићем. Председник УО Зоран Шћепановић је с одлуком упознао самог Марића, а јуче преподне и првотимце на састанку који је организован пред почетак тренинга.
- Џентлменски смо се договорили с Марићем, којем смо изнели став чланова Управног одбора да је у овом моменту најбоље да прекинемо даљу сарадњу - рекао је Шћепановић. - Када кажем у овом моменту, мислим пре свега на резултате остварене у првој трећини пролећног дела првенства, а посебно у последње две утакмице. Уједно смо се захвалили Марићу на досадашњој сарадњи и истакли да му врата ФК Војводина остају отворена.

     А. П. 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести