„Дневников“ турнир: Лампоне промашио два пенала

Завршен је први део 54. традиционалног “Дневникоовг” турнира у малом фудбалу, код сениора познати су сви учесници осмине финала. у Нокаут фазу пласирали су се: Јуниор Ш,

Кафана код Чика Јове, Банија Пал, Електро тим, Кафе Стендал, Сланинари запад, Ресторан Зак, Лампоне Меридиан ФД,  Фризерски салон Мићко тренд, ЦИАК, Пет пријатеља,  РТВ Војводина,  Фризерски салон ИМ, Бровел виљушкари, Интернационал и Бели двори.

Без сумње највеће узбуђење током рашњег програма на терену мале дворане Спенса виђено је у судару актуелног браниоца “Дневниковог” трофеја Лампоне Меридиан и Бровел виљушкара из Младенова. То су биле две најбоље екипе у четвртој групи, а овај сусрет је директно одлучивао о првом месту. Знатижељу о крајњем исходу овог дуела додатно је подгрејало недавно одмеравање снага Лампонеа и Бровела на турниру у Бачкој Паланци, када су победника одлучивали пенали, после којих су се боље снашли фудбалери из Младенова. Зато није ни чудило то што је Лампоне био “гладнији” победе мада ни код Виљушкара није недостајало мотива за новим доказивањем.

Почетак сусрета обележили су опрезност и међусобно испитивање снага, али и у каквом су расположењу оба голмана. Рефлексе виљушкаровог Раше Лугоње испитао је Веселин Губеринић, а Лампонеовог Алексе Антонића, Марко Бајић. Играчи обе екипе су се определиле да чекају грешке ривала, тако да у првом делу није било ситуација које су наговештавале да ће се мрежа затрести.

Већ у другом минуту наставка Бојан Вуковић је био у прилици да из пенала доведе Лампоне у вођство, али као да је Раша Лугоња хипнотисао Бојана, који је лопту послао поред стативе. Мало је недостајало да убрзо Лампоне буде кажњен. Марко Нештицки се сам нашао у шестерцу, очи у очи са Антонићем, али је голман Лампонеа изашао као победник. Како се ближио крај сусрета тако је и нервоза бивала све већа код играча оба тима, па су појединци дизали беспотребну тензију, очекујући тако да ће доћи до толико жељене предности. Испоставило се да су последње четири секунде биле најузбудљивије током рашњег програма на Дневниковом турниру. Наиме, за Лампоне десетак секунди пре краја меча досуђен пенал. Лопту је хладне руке, али испоставило се не и хладне главе и срца, узео Давор Поповић и упутио је ка голу Бровел виљушкара. Немоћни Рашо Лугоња извио се над Поповићевом судбином и сачувао своју мрежу.

Један фудбалер из Младенова искористио је збуњеност играча Лампонеа и нашао се пред Антонићевим голом, али је звук сирене био бржи. Очито је то да је фудбалере Лампонеа збунило то што је један од судија зауставио време (!?) па су с разлогом по окончању утакмице протествовали код делилаца правде. На крају екипа Лампоне Меридиан из четврте групе је отишла у осмину финала прве позиције, а Бровел виљушкари с друге.

Утакмица између два кафића, Лугано из Ветерника и Стендала из Новог Сада практично ништа није одлучивало, пошто су Новосађани већ обезбедили прву позицију на табели седме групе испред Интернационала. Ветерничани су се колико толико држали у првом полувремену, да би у наставку омогућили фудбалерима Стендала да остваре убедљиву победу (7:2). Занимљиво је то да су четири гола постигли за свега два минута и то у финишу сусрета. Голове за Стендал постигли су Срђан Вукаљевић три, Александар Сауер два, а по један Страхиња Мацановић и Душан Понорац. За Ветерничане у стрелце су се уписали Слободан Терзић и Милан Субашић из пенала.

Први су на терен мале сале Спенса изашли петлићи ФК Младост Војводине и Сабљар ауто система. Клинци су показали квалитетну фудбалску представу. У 4. минуту Марко Теличић довео је Сабљар ауто систем у вођство. После гола Младост Војводина преузела је иницијативу, нападала и правила корнере али Саво Продановић није искористио пенал. Дуго се играло без изразитих прилика, а најопаснији нападач Младост Војводине Милош Јовић натрчао је на одбијену лопту и изједначио, а претходно је Радован Анушић погодио стативу. У наставку меча дошло је до преокрета.Милош Јовић лепо је шутирао са 10 метара и постигао свој други погодак. Иницијативу и бољу игру крунисао је Ратко Анушић са пенала за коначних 3:1.

Екипа Другари оправдала је улогу фаворита против девојчица из ЖФК Војводине. Иако су новосадске клинцезе имале две прилике преко Оливере Арсенин до одмора није било погодака.  У наставку пала је концентрација девојкама, а то су искористили Другари и преко Луке Обрадовића и Дејана Јовановића повели 2:0 за свега два минута и тако практично решили меч. а.

Само један погодак био је довољан да се одлучи сусрет Бечеја и Новог Сада у конкуренцији млађих пионира. Бечејци су боље кренули, стварали прилике али нису успели шутевима из даљине да дођу до погодка. Тек у 27. минуту Владимир Селић крунисао је своју добру партију и игру читаве екипе лепим погодком који је био довољан за три бода.  Ваља рећи да је у последњем минуту меча, пенал Луке Божичића одбранио голман “канаринаца”Аћимовић.

После преокрета славили су пионири Парадиза из Врбаса над Алмондом. Једино вредно помена у првих 15 минута био је искоришћен пенал Марка Стојака који је Алмонд довео у вођство. Ипак, друго полувреме припало је Врбашанима. Најпре је изједначио Мирослав Фејса са пенала, а победу је свом тиму донео Бобан Копривица.

Најнезанимљивији дуел рашњег дана одиграли су кадети СН трејд Сајлово и БП Римски оил, а виђено је чак 10 погодака. У првих 15 минута Римски оил водио је већ са 5:1, тако да у наставку и није било праве игре.

Г. Ковач

Ј. Галић

М. Ристић

Фото: Д. Иванић

 

И кадети играју у четвртак

Сениори у четвртак утакмицама осмине финала започињу нокаут фазу на 54. традиционалном “Дневниковом” турниру у малом фудбалу, њима се придружују и кадети који ће у четвртак одиграти две утакмице, прво ће од  15.05 сати, снаге одмерити Фасада и Кућерак. Одмах потом  ће играти и Е Гимназија  и Енац бар,  у осталим категоријама завршни мечеви почињу у недељу.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести