Блер убеђује грађане да промене мишљење о Брегзиту

ЛОНДОН: Бивши премијер Британије Тони Блер покренуо је данас нову кампању како би покушао да промени одлуку о напуштању Европске уније, преноси АП.

Блер позива гласаче да се супротставе владиној одлуци да земља напусти ЕУ по сваку цену, наводећи да би такав потез могао да буде штетан по будуће генерације. 
Он је рекао да је прошлогодисњи референдум о напуштању ЕУ базиран на непотпуном знању, тј. да грађани Британије нису схватили истинске последице Брегзита.

"Како се чињенице откривају, њихово је право да промене одлуку, а наша мисија да их убедимо да тако поступе", каже Блер. 
Он је навео да напуштање ЕУ није било неизбежно и да су људи који су се залагали за излазак искористили располозење револта које је тада владало због промена у глобалној економији.

Блер планира да оснује институт и изгради партијску алијансу како би се борио против Брегзита.
Блер је такође рекао да је влада премијерке Терезе Меј постала опседнута Брегзитом, до те мере да се сви други проблеми игноришу.
Проблеми модерне економије, Националне здравствене службе, заједница које су запостављене глобализацијом и контрола имиграције се у потпуности запостављају, додаје он.

"Ово није време за повлачење, равнодушност или очајавање, али време је да одбранимо оно у шта верујемо", наводи бивши премијер.
За сада није јасно колико подршке ће Блер добити, јер је изгубио на популарности пружајући подршку интервенцији САД у Ираку која је довела до пада режима Садама Хусеина.

 


Џонсон сународницима: Искључите ТВ кад видите Блера
БОН: Британски министар спољних послова Борис Џонсон оштро је данас критиковао бившег премијера Тонија Блера који је позвао Британце да се успротиве Брегзиту, рекавши да бивши премијер тиме вређа интелигенцију британских бирача.
"Позивам грађане Британије да устану и искључе ТВ кад се појави Тони Блер са својом снисходљивом кампањом", рекао је Џонсон новинарима у Бону, пренео је британски Телеграф.

Блер је претходно покренуо кампању и позвао гласаче да се супротставе владиној одлуци да Лондон напусти ЕУ по сваку цену, наводећи да би такав потез могао да буде штетан по будуће генерације. 
Џонсон је запитао како Блер сад има дрскости да говори Британцима да су погрешили у јуну прошле године и тиме вређа интелигенцију бирача.
Истовремено је подсетио да је Блер желео да уведе Британију у еврозону што би имало катастрофалне последице.

"То је човек који је увукао Уједињено Краљевство у рат у Ираку на основу лажних тврдњи са последицама које министри спољних послова овде још увек покушавају да реше", рекао је британски шеф дипломатије.

(Танјуг)

EUR/RSD 118.4779
Најновије вести