У Немачкој докторка пацијенте вакцинисала сумњивом течношћу

БЕРЛИН: Једна докторка у Немачкој је под истрагом јер је осумњичена да је више од 430 пацијаната вакцинисала сумњивом течношћу.
1
Фото: pixabay

Немачке надлежне службе истражују могућу превару приликом вакцинације због које је, како се сумња, угрожено око 430 пацијената из округа Боденско језеро, преноси SWR.

Представник округа је потврдио да су надлежни органи контактирали све пацијенте који су се вакцинисали код осумњичене докторке у ординацији и позвали их да се тестирају на антитиела како би се утврдило да ли су заиста имунизовани против ковида-19.

Представник округа Боденско језеро је додао да је истрага у току и да за сада није изречена привремена забрана рада осумњиченој докторки. Немачки медији су пренели да је истрагу покренула пацијенткиња која се и сама вакцинисала у тој ординацији.

Када је докторки рекла да страхује од нуспојава, она јој је одговорила да не би требало да се брине јер је у вакцину умешала "нешто хомеопатско".

Одмах након посете ординацији осумњичене докторке и консултација са својим породичним лекаром жена је пријавила овај случај надлежним органима, полиција је крајем новембра обавила претрес ординације и сада се чекају службени резултати анализе прикупљених доказа.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести