Грчка: Извучена тела свих осам чланова посаде палог авиона, наставља се деминирање

КАВАЛА: Извучена су тела свих осам чланова посаде украјинског теретног авиона Антонов Ан-12БК, који се срушио код града Кавала на северу Грчке, јавља грчки "Катимерини".
e
Фото: Tanjug (AP Photo/Giannis Papanikos)

Како наводи, у току је пребацивање тела у болницу у Комотинију где ће, како је раније најављено, бити обављено вештачење. Тела ће потом бити предата дипломатским представницима Украјине у Грчкој.

Портпарол Ватрогасне службе Јанис Артофиос раније је на конференцији за новинаре рекао да током истраге, која је спроведена на месту пада авиона, нису пронађени опасни материјали.

Артофиос је навео да ће припадници војске и 30 ватрогасаца формирати безбедне пролазе за транспорт и деконтаминацију тела.

Градоначелник општине Пангеа Филипос Анастасијадис рекао је да бела супстанца непознатог порекла, која је откривена у зони пада летелице, није радиоактиван или биолошки материјал опасан по здравље људи.

Тимови батаљона за деминирање настављају тежак задатак лоцирања муниције која је расута око олупине авиона.

У авиону, који је полетео из Ниша, налазила се украјинска посада. Летелица се у суботу увече срушила у Грчкој.

Министар одбране Србије Небојша Стефановић изјавио је да је авион у власништву фирме Меридиан лтд из Украјине превозио 11,5 тона робе наменске индустрије Србије ка Бангладешу, чије је Министарство одбране било и купац.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести