Минск: Пољска користила пестициде против миграната

МИНСК: Први резултати судско-медицинске анализе указују на то да су пољске безбедносне снаге користиле пестициде против миграната на граници, известио је данас белоруски државни тужилац Андреј Швед.
e
Фото: Tanjug (Leonid Shcheglov/BelTA via AP)

"Прелиминарни резултати форензичког медицинског прегледа, добијени дан раније указују на то да су пољске снаге користиле јаке, отровне хемикалије са токсичним и иритантним дејством, укључујући делтаметрин, инсектицид и друге", саопштила је прес служба Тужилаштва позивајући се на државног тужиоца, преноси ТАСС.

Према Шведовим речима, скоро 30 особа је повређено због деловања тих супстанци.

„Желео бих да истакнем да међу повређенима од последица незаконитих и неоправданих аката агресије, тортуре и окрутности пољских безбедносних службеника, има малолетника, жена, укључујући и труднице“, нагласио је Швед.

Он је рекао да су повреде задобили и представници медија из Белорусије, Русије и Катара, као и белоруски погранични службеници.

Ana
19.11.2021 • 07:57
Poljaci su vise puta otvoreno bez ikakve zadrske ili straha od reakcije EU izjavili da izbeglice nece primati, da ne zele da prihvate ni jednog nelegalnog migranta (odnosno da u zemlju moze da udje samo onaj ko ima vizu) i ne znam zasto su ti ljudi uopste pokusali da udju na njihovu teritoriju? Ako sama vlast postupa tako a to im je bio glavni adut da pobede na izborima zasto neko pokusava da ih prisili da prihvate migrante? Mogu da ih izbace iz EU ako im se ne svidja politika Poljaka,.
EUR/RSD 117.2933
Најновије вести